5 babykamer meisje ideeën voor een leuke kinderkamer

Babykamer meisje inspiratie

Je bent al een tijdje zwanger en weet inmiddels dat jouw gezinnetje binnenkort uitgebreid wordt met een meisje. Hartstikke leuk! Je hebt zo veel zin in de komst van die kleine, dat je ruim op tijd begint met het inrichten van de babykamer. Maar hoe richt je een leuke én originele babykamer meisje in? Dat lees je in dit artikel.

Zo delen we op deze pagina vijf babykamer meisje ideeën. Deze leuke en originele babykamer meisje ideeën gebruik je om de slaapkamer van je dochtertje perfect in te richten. En heb je zelf nog leuke babykamer meisje ideeën? Deel deze dan in de reacties onder dit artikel.

Nog meer tips voor de muren van je kinderkamer vind je hier.

De fleurige babykamer

Houd je ontzettend veel van bloemen? Dan kun je de babykamer van je dochtertje lekker fleurig inrichten. Niet door een bosje bloemen op de commode te zetten, maar bijvoorbeeld door een leuk bloemenbehangetje op de muur te plakken. Ook vloerkleden, kussentjes en dekentjes met bloemen doen het goed in de fleurige babykamer.

originele babykamer meisje

 

De romantische babykamer

Wil je de slaapkamer van je dochtertje een romantische sfeer geven? Dan geef je de kamer een zachte kleur roze en verrijk je de slaapkamer met diverse romantische meubels en accessoires. Denk hierbij aan een romantische fauteuil om samen met die kleine in te gaan zitten, een kroonluchter aan het plafond en een commode met brocante stijl. Je kunt zelfs een gouden wieg voor je dochtertje kopen om de romantische stijl echt goed door te voeren in de kinderkamer.

romantische babykamer meisje

De basic kinderkamer

Houd je niet zo van kinderkamers met een duidelijk thema, maar houd je de slaapkamer van je dochtertje het liefst zo rustig en ‘basic’ mogelijk? Dan koop je voornamelijk witte meubels en accessoires. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar witte meubels en accessoires staan prachtig bij elkaar. Door wat te spelen met verschillende tinten wit, zoals spierwit en een kleur die wat meer richting beige gaat, geef je de babykamer wat meer diepgang. Ook leuk: combineer diverse texturen met elkaar, zoals katoen en nepbont. Zo geef je de slaapkamer wat meer sfeer.

babykamer scandinavisch

De stoere babykamer

De meeste kinderkamers voor meisjes zijn roze, hebben een schattige inrichting en zijn vooral erg meisjesachtig. Wil jij iets anders doen met de kinderkamer van je dochter? Richt dan een stoere babykamer in. Je kunt de babykamer van je dochter wat stoerder maken door houten meubels met een robuuste uitstraling neer te zetten. Ook het juiste behangetje kan de kinderkamer wat stoerder laten ogen.

Tip: in een stoere babykamer staan knuffels hartstikke gezellig. Je kunt bijvoorbeeld een grote knuffelbeer kopen, maar ook een grote giraffe. Dit soort stoere dieren benadrukken de stoere uitstraling van de kinderkamer optimaal.

Vind je de giraffe helemaal gaaf? Deze kan Zomerzoen ook leveren. Stuur een appje naar 06 5231 3964 en we gaan het voor je regelen.

babykamer voor zowel jongen als meisje

De kleurrijke kinderkamer

Tot slot kun je de slaapkamer van je dochtertje ook lekker laten opvallen, door diverse felle kleuren in de inrichting terug te laten komen. Dit kan de kleur roze zijn, maar er zijn nog veel meer leuke kleuren die de slaapkamer van je dochter lekker laten opvallen. Het is eigenlijk het leukst om diverse felle kleuren met elkaar te combineren. Koop bijvoorbeeld een blauwe kast en zet deze tegen een muur met roze behang aan. Of koop een basic fauteuil en leg hier allerlei felgekleurde kussentjes in.

Een kleurrijke kinderkamer kan wat druk worden, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Door maximaal vijf kleuren te kiezen die je in de kamer terug wil laten komen, houd je de slaapkamer wat rustiger. Daarnaast raden wij je aan een basiskleur te kiezen voor de kinderkamer, zoals wit of beige. Deze kleur haal je wat naar boven met diverse fellere kleuren, zoals rood, geel en blauw.

babykamer meisje in vrolijke kleuren

Babykamer meisje als opa of oma overleden is

babykamer diy tips

Leuke tip: deze vonden wij op Pinterest. Ik paste deze zelf ook toe in de babykamer van mijn zoon en dochter omdat hun oma al jong overleden was. Wij hebben bij de verdeling van de meubelen haar mooie houten lijsten gekregen. Deze heb ik gebruikt om dit idee uit te werken. Heb je geen lijst uit een erfenis?

Koop een goedkope lijst bij Action of Xenos. Spuit deze in een mooie kleur die past bij jouw babykamer meisje. Bij Action verkopen ze goedkope spuitbussen met verf. Ideaal. Ik gebruik ze heel vaak tijdens stylingklussen. Je kunt het knuffeltje met dubbelzijdige tape op de muur bevestigen maar wil je dat niet dan kun je een houten MDF paneel op maat laten zagen bij Praxis. Daar plak je het knuffeltje op met dubbelzijdige tape. Wil je net zoals op de foto de handjes voor de oogjes? Ook hiervoor neem ik dan een klein stukje dubbelzijdige tape.

————-

Angeliek Nelissen is oprichter van KusTerug en Zomerzoen en het gezicht achter De Ondernemende Vrouw.

Ze is mama, zakenvrouw en eigenaar van 3 bedrijven maar ook chronisch ziek. Lees hier.

Onze grote zus Zomerzoen bestaat dit jaar 15 jaar. Tijd voor een feestje. Lees hier alle blogs van Zomerzoen.

Alle foto’s afkomstig van Pinterest. Als je onze pagina met kinderkamerinspiratie volgt, kun je daar de bron achterhalen. Klik hier.

Heb jij een hele mooie foto die we mogen gebruiken in ons blog babykamer meisje? Mails ons dan info@zomerzoen.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.