aspergesgerecht traditioneel van Angeliek

9x lekkere aspergegerechten van Zomerzoen

Jaren geleden, toen ik nog een heel klein meisje van een jaar of 10 was, had mijn opa asperges. Hij woonde naast ons en ’s morgens vroeg liep ik altijd even naar hem toe als hij op de velden asperges aan het steken was. Mijn moeder maakte ’s avonds de heerlijkste aspergerechten met opa’s asperges. Asperges worden ook wel het “witte goud” genoemd. Ik vond het altijd heel erg spannend om tussen de velden te lopen. Een aspergeveld ziet eruit met allemaal bergjes waartussen een geul is. Je loopt door de geul en de asperges groeien in de bergjes. Op het moment dat ze klaar zijn om te steken dan zie je de asperges met een heel klein kopje boven het zand uitsteken. Of je ziet dat de aarde iets gebarsten is. Daar wil de asperge zich laten zien. En omdat het zo spannend was of je asperges zou vinden en hoeveel, was dit vroeger veel en veel leuker dan boontjes plukken of aardbeien. Die zie je namelijk al van verre hangen;-)

Omdat ik aspergerechten het allerlekkerste vind in deze tijd van het jaar, heb ik een top 9 gemaakt van de allerlekkerste aspergerecepten. Maak ze nu want voordat je het weet is het eind juni en dan worden ze niet meer verkocht.

#tip 1: mijn eigen all-time-favorite aspergetopper à la Angeliek

aspergesgerecht traditioneel van Angeliek     

Mijn recept:

  • 1 kg asperges voor 2 volwassenen
  • lekkere beenham
  • ei
  • krieltjes
  • verse peterselie
  • roomboter

Breng water in een pan aan de kook en doe daar een beetje zout en suiker of zoetstof in. Leg de asperges erin zodra het water kookt. Met de kopjes allemaal naar dezelfde kant. Intussen kook je de eitjes en de aardappeltjes. Ik vind het lekker als de aardappeltjes nog een bite hebben. Na 8-9 minuten zijn de asperges gaar. Ik leg ze op een mooie plank of schaal met de kopjes naar dezelfde kant en laat er wat klontjes roomboter tussen vallen. Eitjes fijnhakken en er overheen strooien. Van de beenham maak ik rolletjes. Deze eet ik er koud bij. De aardappelen giet je af. Beetje zeezout erover heen en schep dit om met een klontje roomboter en gehakte peterselie. Ik drink er een Pinot Blanc bij.

Oh ja en ik weet dat ik veel vragen krijg over het glas. Dit is het whiskeyglas van de Hema. Ik drink er wijn uit of koffie;-)

Smakelijk!

#tip 2: aspergesalade met ei

aspergegerechten asperge met eiersalade

#tip 3: aspergepakketjes

aspergepakketjes

#tip 4: bavette met sjalottensaus en groene asperges

groene asperge recepten

#tip 5: aspergesalade met garnalen

aspergesalade

#tip 6: aspergeburger met hollandaise saus

aspergeburger

tip 7: omelet met groene asperges

omelet met groene asperges

tip 8: zalm met asperges

asperges met zalm

tip 9: aspergesoep

aspergesoep

Ben jij op zoek naar een vakantieplek in Nederland met kinderen? Lees dan ons blogartikel hier.

Wil jij weten wat de 150 meest bijzondere én originele kindernamen zijn? Wij hebben ze voor jou verzameld. Lees ze hier.

slaapkamer padvinder

Gaat jouw kindje binnenkort van een babykamer  naar een peuterkamer? Wij hebben handige tips voor je verzameld. Je vindt ze hier.

tonijn van de bbq

Op zoek naar heerlijke BBQ recepten? Lees hier onze Zomerzoentips.

stoere jongenskamer scouting

En even iets heel anders. Wil jij de kinderkamer restylen? Wij hebben leuke DIY tips voor de kinderkamer. Je vindt ze hier.

Krijg jij altijd heel veel complimenten over jouw aspergegerecht? Je mag het ons met foto en recept toesturen dan gaan wij het plaatsen met jouw naam erbij.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.