babyshowertips maar dan anders shenna

Babyshowertips maar dan anders | Zomerzoen deelt inspiratie

Babyshowertips maar dan anders

3 leuke alternatieven voor de traditionele babyshower

Voor veel zwangere vrouwen wordt er een babyshower georganiseerd. Soms ben je hier als zwangere vrouw zelf bij betrokken, maar vaak is dit feestje een verrassingsbijeenkomst die door vriendinnen en familieleden georganiseerd wordt. Wij geven tips en delen inspiratie voor een babyshowertips maar dan anders.

Velen vinden het hartstikke leuk dat hun vriendinnen en familieleden een babyshower voor hen organiseren, maar zeker niet alle zwangere vrouwen zitten hierop te wachten. Heb jij eigenlijk niet zo’n zin in een traditionele babyshower? Dan kun je dit best aangeven. Er zijn vele andere leuke dingen die je met je vriendinnen en familieleden kunt doen om de komst van jouw kleine te vieren.

De shower van Shenna Ritchi

babyshowertips maar dan anders shenna
Mijn vriendinnen hadden mij zo verrast! Iedereen had het zelfde aan, op een hele mooie buitenplaats bij een kasteel. Ze hadden een super lekkere hightea verzorgd met taart, cupcakes hapjes en drankjes
Daarna een fotoshoot met iedereen en een gipsbuik! Een fantastische dag!

Shenna siert met haar mooie foto de cover van dit blogartikel.

 

Waarom geen babyshower?

Je kunt diverse redenen hebben om je directe omgeving te vragen geen babyshower te organiseren. Houd je absoluut niet van verrassingen? Dan past de traditionele babyshower niet zo goed bij jou, aangezien deze vrijwel altijd als verrassing georganiseerd wordt. Daarnaast kun je de traditionele babyshower ook mijden omdat je je niet zo lekker voelt. Ben je hartstikke misselijk, dan is het niet zo vreemd dat je niet ‘in the mood’ bent voor een babyshower.

Ook zijn er vrouwen die de traditionele babyshower mijden omdat dit feestje gevoelig ligt voor hen. Zij hebben bijvoorbeeld in het verleden een baby verloren en vinden het daarom lastig om de komst van een nieuwe baby groots te vieren. Als je je niet goed voelt bij een babyshower, moet je dit zeker aangeven bij je directe omgeving.

Tot slot zijn er ook gewoon vrouwen die helemaal niet van babyshowers houden, of in ieder geval niet van de traditionele babyshower. Als je een babyshower echt verschrikkelijk vindt, kun je best tegen je vriendinnen en familieleden zeggen dat je niet op dit feestje zit te wachten.

3 leuke inspiratietips voor de babyshowertips maar dan anders

Als je geen traditionele babyshower wil, betekent dit niet dat je helemaal niet kunt vieren dat je bijna moeder wordt. Er zijn namelijk diverse leuke alternatieven voor de traditionele babyshower. Deze worden hieronder kort beschreven. Lees onderstaande alinea’s eens door en wellicht doe je nuttige inspiratie op voor jouw alternatieve babyshower of die van een vriendin.

babyshowertips maar dan anders Shenna taart

Babyshower van Shenna

1: De Blessing Way ceremonie

De Blessing Way ceremonie wordt ook wel de moederzegening genoemd. Deze ceremonie is van oorsprong een Navajo traditie met een religieuze insteek, maar je kunt de ceremonie ook zeker organiseren als je helemaal niet gelovig bent.

Tijdens de Blessing Way ceremonie eer je de moeder-in-spe op een hele bijzondere en intieme manier, namelijk door haar echt in de watten te leggen en te vullen met liefde. Houd er wel rekening mee dat de ceremonie vrij spiritueel is, dus deze past zeker niet bij iedere moeder-in-spe.

babyshowertips maar dan anders Shenna gebakjes

2: Een leuke vriendinnenavond

Vind je het wel leuk om met je vriendinnen samen te komen, maar houd je niet van de opzet van een traditionele babyshower? Dan kun je ook een gewone vriendinnenavond organiseren. Met cadeautjes voor de kleine, maar zonder typische babyshower spelletjes. Ook de babyshower hapjes kun je achterwege laten: je serveert gewoon andere lekkere hapjes en drankjes.

babyshowertips maar dan anders Shenna schommel

3: Samen aan de slag

Is de babykamer nog lang niet af? Dan kun je ook een klusmiddag organiseren, in plaats van een traditionele babyshower. Als alle aanwezige vrouwen twee linkerhanden hebben, laat je de mannen gewoon in de babykamer klussen. De vrouwen maken leuke accessoires voor de babykamer: lekker creatief en hartstikke gezellig.

Liever geen babyshower! Geef dit gewoon aan

Het is heel lief als je vriendinnen en familieleden een babyshower voor je willen organiseren, maar dit betekent niet dat je geen ‘nee’ mag zeggen tegen dit feestje. Als je écht geen babyshower wil, mag je dit best aangeven. Een babyshower is niet verplicht, maar hoort iets leuks te zijn. Als je een babyshower niet leuk vindt, is het onzin om dit feestje lijdzaam te ondergaan.

Wil je geen babyshower, maar organiseer je liever een van bovenstaande alternatieven? Vertel dit dan aan je vriendinnen en familieleden. Wij garanderen je dat ze een superleuk feestje voor je organiseren, dat wél bij je past.

De shower  van Mahalia van Gastel

babyshowertips maar dan anders Mahalia van Gastel

Alle babyshowers zijn anders dan anders natuurlijk geen een is hetzelfde en zeker niet vanzelfsprekend!!

 

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil jij nu  ook meepraten over Babyshowertips maar dan anders? Laat dan hieronder een reactie achter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.