De metamorfose van onze slaapkamer

De metamorfose van onze slaapkamer

De metamorfose van onze slaapkamer

Toen ik mijn huis in 2017 kocht, ging ik zelf op zolder slapen. In 2020 ging ik samenwonen met mijn nieuwe liefde en ons samengestelde gezin. We kozen ervoor om te gaan samenwonen in mijn huis omdat dit ruimer is dan het huis van manlief. Daarnaast woon ik in een kinderrijke buurt. Ook leuk voor de 2 stoere kerels als ze de straat maar over hoeven te steken en kunnen gaan voetballen. Lees hieronder alles over de metamorfose van onze slaapkamer.

De metamorfose van onze slaapkamer

De zolder

Ik sliep op zolder en deze heb ik in 2017 laten verbouwen tot een sfeervolle ruimte in donkerblauw met zwart. Ik houd van donkere kleuren in mijn slaapkamer. Maar deze grote en hoge zolderkamer moest nu plek maken voor 3 kinderkamers en een opbergzolder. Daarover lees je later meer want ook de kinderkamers zijn plaatjes geworden. Dochterlief sliep in de masterbedroom op de eerste verdieping. Zij moest plaatsmaken voor ons. Onze kamer is langwerpig met 2 hele grote raampartijen. Volop licht dus overdag. Manlief wilde graag een sfeervol hoekje waar hij ’s avonds muziek kan luisteren. Wel zo fijn met 4 tieners in het weekend in huis. Ik vind het lekker om in mijn bed te Netflixen, voor mij hoefde er geen extra zitplekje te komen.

Ons bed

Het bed heb ik zelf in 2017 getekend en laten maken door een timmerman die ook meubelen maakte voor mijn bedrijf dat ik toen had. Ik schilderde het zelf zwart. Het bed was door de nachtkastjes te breed voor de metamorfose van onze slaapkamer. We hebben de breedte ingekort en de nachtkastjes laten vervallen.

Achter het bed hebben we een wand gemaakt met daarachter 2 kledingkasten. Manlief en ik lopen ieder aan onze kant naar onze kledingkast. De wand achter ons bed heb ik behangen en daar 2 wandlampen tegenaan gehangen. Dat zijn echte blikvangers. De schilderijlijst is van de moeder van mijn schoonmoeder geweest. Ik heb deze met Dasty van Wibra schoongemaakt. Daarnaast 2 oude apothekersflessen (heb ik al heel lang) en een spiegel van House Doctor (deze verhuist al jaren met mij mee).

Het bed op zolder was al heel erg hoog en dat hebben we iets verlaagd. Anders was het niet meer in verhouding nu de slaapkamer wat kleiner en minder hoog is.

De sprei op het bed is eigenlijk een tafelkleed van het mooie merk Zusss. Dat was te klein voor op het bed en ik heb mijn moeder daar 2 stroken linnen stof aan laten naaien.

De metamorfose van onze slaapkamer

Muren en plafond

Alle muren en het plafond hebben we geschilderd met verf van Pure & Original in de kleur black smoke. Je leest het goed. Ook het plafond hebben we geschilderd. Dat geeft een heel gezellige en warme uitstraling. We zijn voor de verf heel goed geadviseerd door Kristel van Woon(t)huis. Ze hebben een showroom in Boekel waar je kunt komen kijken (op afspraak).

De metamorfose van onze slaapkamer

Gordijnen

Voor de gordijnen hebben we gekozen voor linnen gordijnen welke verduisterend zijn gemaakt. Deze zijn gekocht bij Decorette in Asten. Hele fijne service en we konden niet wachten totdat ze uiteindelijk klaar waren. Zij maken onze slaapkamer heel erg sfeervol. We hebben gekozen voor een basic peper & zout-kleurige linnen. Dat vind ik mooi en tijdloos.

Lees meer: alles over de linnen gordijnen in onze slaapkamer

 

Schuifdeuren

De deuren op onze bovenverdieping hebben we allemaal voorzien van schuifdeuren. Deze hebben we direct bij de leverancier in het zwart laten spuiten zodat we ze zelf niet meer hoeven te schilderen. Manlief heeft deze gemonteerd en we hebben er mooie grepen op gezet van Piet Boon. De deuren zijn afkomstig van Loftdeur.nl. Heel fijn bedrijf waar we alles online geregeld hebben. Ze gaven echt super snel antwoorden op onze vragen.

De metamorfose van onze slaapkamer

 

Shoppingtips

gordijnen: Decorette Asten

behang achter het bed: BN WALLS Texture Stories 49101 Brown Dark

vloerkleed: merk Bodilson vintage grey

wandlamp achter het bed: BEPUREHOME Bubble wandlamp glas zwart

staande lamp leeshoekje: BEPUREHOME Dome staande lamp glas zwart

plafondlamp van glas: Lucide

stoel in de leeshoek gemaakt van tentstof: al jaren in mijn bezit

schuifdeur in de slaapkamer: Loftdeur.nl

 

Lees meer

Linnen gordijnen in de slaapkamer

Een hotelslaapkamer thuis

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.