een leeshoek in de slaapkamer Zomerzoen

Een leeshoek in de slaapkamer | Zomerzoen

Een leeshoek in de slaapkamer

Lezen, wie is er niet groot mee geworden. Als kind werd ik al voorgelezen door mijn vader of moeder. Wat kon ik daar van genieten. Nu ik zelf mama ben, lees ik mijn zoon iedere avond voor. Ik begon daar al mee toen hij nog maar een half jaar was en nu hij al bijna 11 is vraagt hij nog steeds, als ik het wel eens vergeet: “Mam, kun je een verhaaltje voorlezen”! Ik heb een leeshoek in de slaapkamer gemaakt zodat wij kunnen genieten van onze boekencollectie.

een leeshoek in de slaapkamer Zomerzoen

Chillplekje bij een leeshoek in de slaapkamer

De leeshoek is voorzien van een heerlijke relaxstoel gemaakt van tentenstof uit het leger. We hebben hier ook speakers en een koptelefoon zodat je heerlijk naar muziek kunt luisteren. Ik blader graag door een woontijdschrift terwijl manlief in onze chillhoek naar muziek luistert. Ook daarvoor is een leeshoek in de slaapkamer prima geschikt.

Zelf ben ik een fanatiek lezer en heb ik al jaren zo’n fijn leeshoekje. Lezen is goed voor je brein en ik word er zo vreselijk blij van. Om al mijn prachtige boeken tot hun recht te laten komen ontstond het idee van een leeshoek in de slaapkamer. Voorheen stonden al mijn boeken in de woonkamer maar als ik lees doe ik dat tegenwoordig meestal in mijn slaapkamer. Vandaar het idee om daar mijn eigen mini bieb te maken. Mijn boeken hebben een plaatsje gekregen in de inbouwkast achter het bed. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een boekenkast. Tussen 2 ramen in heb ik een heerlijke fauteuil zodat ik super comfortabel zit. Ik koos voor de fauteuil omdat het voor mij op deze manier ook nog eens een fijne loungeplek is.

Daglicht

Het liefst lees ik met daglicht, simpelweg omdat natuurlijk licht het fijnste licht is om bij te lezen maar omdat ik ook in de winter fijn wil kunnen lezen. Belangrijk vond ik dat het plekje er ook stylish uitziet. We hebben in onze slaapkamer de lampen van Be Pure Home. In het leeshoekje heb ik ook een staande lamp van Be Pure Home gezet. De glazen kap en zwarte onderstel vind ik zo mooi. De nieuwste collectie bevat heel veel lampen van glas. Dat vind ik bijdragen aan een optimaal hotelgevoel in je eigen huis. Erbij koos ik een bijzettafeltje van marmer. Ook ben ik weg van decoratieladders in slaapkamers. Je krijgt hiermee een extra mogelijkheid om accessoires te stylen.

Lampen van glas

Deze zijn er in alle soorten en maten dus ben ik daarin vrij snel geslaagd. Of je nu kiest voor een wand-, een hang- of een vloerlamp, zonder verlichting word je alleen maar moe van het lezen en beleef je er lang niet zoveel plezier aan. Ik heb echt al heel veel plezier gehad van een leeshoek in de slaapkamer en ik weet zeker dat ik er nog heel veel plezier van ga hebben, net zoals mijn complete gezin.

 

Shoppingtips

 

Lees meer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.