Een tiny house kopen als belegging

Een tiny house kopen als belegging

Een tiny house kopen als belegging

Zo vaak droomde ik van een een tiny house kopen als belegging. Het was een regelmatig terugkerende droom die maar niet verdween. In 2016 vond ik dat ik er iets mee moest gaan doen. In eerste instantie was die niet met een tiny house maar met een vakantiewoning. Ik zocht het prachtige pittoreske stadje Zierikzee in Zeeland uit om daar een vakantiewoning te kopen. Maar dat liep even anders.

 

Een tiny house kopen als belegging

 

 

Mijn tiny house heb ik verkocht na 1.5 jaar | Een tiny house kopen als belegging

Ik zoek tips om een vakantiehuis als belegging te kopen.

 

Een tiny house kopen als belegging

Terug naar Zierikzee

Ik bekeek daar een aantal woningen met de makelaar. Totdat ik me realiseerde dat als er een lekkende kraan zou zijn, ik degene was die het probleem moest oplossen. Of als de schoonmaakster plotseling ziek zou worden, ik in mijn auto moest stappen om mijn huisje zelf schoon te maken. Zelf woon ik tussen Eindhoven en Venlo. Dat is wellicht niet zo heel erg handig. Dus project Zierikzee was gesloten.

Een tiny house kopen als belegging

Zomer van 2019

In de zomer van 2019 zag ik dit tiny house staan op een site van Droomparken. Ik ben gaan kijken en was echt op slag verliefd. Eindelijk was mijn droom werkelijkheid geworden en ging ik een tiny house kopen als belegging.

Ik koos voor een Droompark waar mijn huisje gebouwd zou worden. En toen kwam het uitzoekwerk.

  • hoe werkt het met de Belasting ?
  • krijg ik BTW terug van de aankoop?
  • moet ik me inschrijven bij de KvK
  • wie heft betaalt de toeristenbelasting?
  • hoe gaat de verhuur?
  • welke marketing is nodig? welke verhuurplatforms zijn er?

 

Op alle vragen die je hierboven kunt vinden, heb ik een antwoord. Door schade en schande wijs geworden zeg maar. Ik heb er een bijna 90 minuten durende turorial over opgenomen.

  • wat zou ik zeker nog een keer doen?
  • wat zou ik echt never nooit meer doen. Maak niet dezelfde fout als ik heb gedaan.

 

Een tiny house kopen als belegging

Hoe ging de verhuur?

Vanaf februari 2020 ben ik gaan verhuren en direct was er de eerste lockdown. Maar vanaf 1 mei 2020 kon ik eindelijk volop gaan verhuren. Ik maak gebruik van het netwerk van Droomparken, maar verhuurde ook zelf via mijn website, mijn Instagram en mijn Pinterest. Maar ook via Airbnb en Booking.com. Dat gaat overigens heel gemakkelijk. Zodra ik een reservering binnenkreeg, gaf ik dat door in het boekingssysteem van Droomparken en zij verzorgen de rest.

De verhuur liep vanaf 1 mei 2020 als een malle. Er waren slecht 11 nachten dat ik niet vol zat.

Ik vond het verhuren ook gewoon echt leuk om te doen. Het allereerste contact met mensen als ze een vakantiehuis aan het uitzoeken zijn. Echt geweldig.

Een tiny house kopen als belegging

Waarom ging ik mijn tiny house verkopen?

Dat heeft alles te maken met het feit dat ik nog steeds ondernemer ben. Uiteindelijk bleek de combi die ik had, samen met de strategie niet de beste te zijn. Ik werd er in ieder geval niet heel gelukkig van.

Wil jij alles weten over een vakantiewoning als belegging kopen?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *