Hoe regel ik een verbouwing van ons huis zitkamer

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis? | samengesteld gezin

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis

In mijn leven heb ik al zo vaak gebouwd en verbouwd dat ik daar aardig bedreven in ben. Het begon toen ik begin 20 was en ik ging samenwonen in Deurne. We kochten een oude boerderij en verbouwden deze van kelder tot zolder. Maandenlang woonden op een zandvloer in de woonkamer. Onze golden retriever vond het prachtig. Ze rende dan heel hard door de woonkamer en had allemaal stofwolken om haar heen. Ik vond verbouwen leuk en kreeg van iedereen te horen dat we een huis uit een woonblad hadden. Jaren later was mijn relatie verbroken en verhuisde ik naar voormalig Oost-Duitsland. Daar wilde ik van ons huis ook een echt thuis maken. Ik had heimwee en miste alles en iedereen in Nederland. Lees hieronder verder over hoe regel ik een verbouwing van ons huis.

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis zitkamer

Mijn tijd in Oost-Duitsland | hoe regel ik een verbouwing van ons huis

In Oost-Duitsland ging ik in een nieuw Oost-Duits appartementencomplex wonen. Het zag er redelijk modern uit. Ik voelde me al snel thuis toen de laadklep van de vrachtwagen openging en mijn kastjes en woonaccessoires binnengebracht waren. Ik schilderde een wandje, zocht een behangetje uit en maakte er mijn eigen thuis van in het piepkleine dorpje vlakbij de Poolse grens.

 

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis woonkamer

Daarna ging ik bouwen

Een grote ervaring rijker en een illusie armer, kwam ik na 1.5 jaar weer terug naar Nederland. Mijn vriend had grootste plannen om een bedrijf te starten in Oekraïne en ik besloot dat het beter was om terug naar Deurne te verhuizen en de relatie te verbreken. Mijn moeder sprong het hele plafond eruit toen ik belde dat ik terug zou komen. Maar ik had geen huis en had tijdelijk even een kamertje nodig in mijn moeders huis. Op dat piepkleine kamertjes vierde ik vervolgens mijn 30e verjaardag. De vraag hoe regel ik een verbouwing van ons huis was absoluut niet aan de orde op dit moment.

 

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis zwarte deuren

 

Wederom een piepklein dorp: Milheeze

Nadat mijn liefdesverdriet gezakt was, kwam ik de papa van mijn 2 kinderen tegen en hij woonde al in een mooi huis dat hij zelf gebouwd had in het pittoreske Milheeze. Na een tijd ging ik met hem samenwonen in zijn huis.

Al van kleins af aan, kom ik ergens binnen en ik droom er dan van dat ik met meubels mag schuiven en muurtjes mag verven. Je maakt mij ook dolgelukkig met een woonblad of een woonwinkel met één uitzondering en dat is de Ikea. Dat vind ik vreselijk, net zoals kleding shoppen in een drukke stad in het weekend.

Nadat we gingen samenwonen, raakte ik zwanger van dochterlief. Haar babykamertje maakte ik tot een prachtig plaatje. En toen hoorden we dat de gemeente plannen had om bouwkavels uit te geven waarop een bedrijfspand met woonhuis mocht komen te staan. Maar liefst 35 bedrijven waren geïnteresseerd in zo’n bouwkavel en wij wonnen de pitch. Ik had onze dromen omgezet in een concreet plan en dat vond de burgemeester wel inspirerend. Wow. Ons eigen huis bouwen helemaal zoals wij ons paleisje voor ogen hadden. Hoe gaaf is dat. Lees hieronder verder over hoe regel ik een verbouwing van ons huis?

servies house doctor bij zomerzoen

 

En toen gebeurde er dit

Helaas hield ons huwelijk geen stand en eindigde dat na 10 jaar. Ik verhuisde terug naar Deurne en kwam in 2-kapper terecht die ik huurde. In dat huis had een ouder echtpaar gewoond en jullie begrijpen wel dat dat niet helemaal mijn smaak was. Ik maakte een plan hoe ik met weinig budget er ons huis van kon maken. Het was een huurhuis en ik wilde er niet al teveel geld in stoppen maar het moest wel heel fijn en veilig voelen.

de ondernemende vrouw op de bank

Ik kocht een huis dat niet te koop stond

Maandelijks betaalde ik een giga bedrag aan huur en ik wilde zo graag een huis voor ons drietjes kopen. We gingen tijdens de Open Huizen Route naar 3 huizen kijken maar die werden dezelfde dag nog verkocht voor de vraagprijs. Hmmm…. Dat schoot niet op. De dag erna kwam ik een hele lieve vrouw tegen die ik kende omdat ze ooit iets had gekocht bij mijn bedrijf. Ik wist dat ze in een mooie nieuwbouwwijk woonde met haar gezin. Dus vroeg ik haar of er geen huis te koop kwam in haar wijk dat nog niet op Funda stond. Ze dacht even na en zei toen: “mijn buurman is single en bijna nooit thuis, koop zijn huis maar”. Maar dat stond helaas niet te koop.

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis tienerkamer

Ik trok mijn allerstoutste schoenen aan

Vroeg het nummer van haar buurman en belde hem op: “hoi, jij kent me niet maar ik ben op zoek naar een huis voor mezelf en mijn 2 kinderen, wil je jouw huis aan mij verkopen”? Hij twijfelde en schrok van mijn vraag maar hij ging er even over nadenken. Al na een paar dagen, belde hij terug. Ik heb nagedacht en misschien wil ik wel verkopen. Ehhh… misschien. Ik ben wel iemand die graag dingen zeker weet. Dus maakte ik een afspraak om met mijn 2 kids en mijn moeder te gaan kijken. Omdat ik een single drukke moeder ben, had ik met mezelf afgesproken dat de keuken, badkamer en het toilet er mooi uit moesten zien. Deuren, klinken, kranen, plinten, wanden kon ik zelf wel restylen maar in een grote verbouwing had ik als alleenstaande moeder geen zin in.

 

zomerzoen stoere mannen cave

 

The Mr.

Tijdens mijn verhuizing kwam ik in onze plaatselijke speeltuin the Mr. tegen en al vrij snel hadden wij een relatie. We vullen elkaar perfect aan. Ik kan heel goed met hem sparren over de groei van mijn bedrijven. Maar andersom motiveer ik hem in zijn drukke en verantwoordelijke baan bij een technisch bedrijf in het Zuiden van Nederland. We kunnen met elkaar lachen en vooral ook huilen. In de 2 jaar dat we samen zijn, hebben we zoveel heftige dingen samen meegemaakt. 3 Van onze 4 ouders zijn ernstig ziek. Er gebeurden verschrikkelijke dingen in één van mijn bedrijven en nog een aantal privé zaken (later daarover meer). Dat verbond ons nog dieper met elkaar. Ook in moeilijke tijden waren we elkaars rots in de branding. We vormen één team. Onze kinderen hebben het fijn samen maar ook met ons als nieuwe partner van hun ouder.

zomerzoen zo ziet onze tuin eruit

 

De badkamer van the Mr.

The Mr. kwam bijna nooit meer in zijn eigen badkamer slechts 1 kilometer verderop. Al zijn kleding lag bij mij maar ook zijn 34 paar schoenen;-) In de weken dat we met zijn vieren in ons huis woonden, hadden we dolle pret elke avond tijdens het eten. Steeds vaker vroegen we ons af of met zijn allen in 1 huis wonen niet veel fijner, gezelliger en goedkoper zou zijn. Toen we besloten hadden, dat we echt samen oud & lelijk wilden worden, waren er een aantal opties:

 1. samen een ander huis kopen en 2 huizen verkopen
 2. het huis van The Mr. verkopen en in mijn huis gaan samenwonen
 3. mijn huis verkopen en in het huis van The Mr. gaan samenwonen

Optie 3 viel al vrij snel af. In de keuken van de Mr. konden we niet met zijn zessen eten. Daarvoor was de ruimte te klein. Er moesten 3 extra slaapkamers en een kantoor voor mij komen. De woonkamer was met zijn zessen ook aan de krappe kant.

Optie 1 vonden we in eerste instantie de beste optie. Maar na het bekijken van huizen op Funda in Deurne gingen we onze mening al snel herzien. De hoofdprijs werd gevraagd voor een huis met 6 slaapkamers (4 kids, een master bedroom plus een kantoortje voor mij aan huis). Het huis moest compleet gerestyled worden. Dat zou betekenen dat ik de rest van mijn leven meer hypotheek zou hebben in plaats van minder hypotheek. Dat wilde ik natuurlijk niet.

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis brigitte bardot

Optie nummer 2

Er bleef dus alleen nog optie 2 over. Het verbouwen van mijn huis om daar heerlijk te wonen met onze 4 kinderen en ons samengestelde gezin. Na enig denkwerk bleek dat de allerbeste optie. Mijn huis is groot genoeg om 4 verdiepingen in te maken. En dus gaat vanaf volgende week onze grote verbouwing starten. Van kelderkast tot zolder. Alles wordt aangepakt. Tja en in het begin vond ik het jammer dat ik 2 jaar geleden alles had gerestyled in een huis dat pas 7 jaar oud is. Maar so be it. Niet te lang over nadenken en tijd om alles uit te zoeken voor ons huis voor de complete verbouwing. Hieronder lees je wat we allemaal gaan doen.

 

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis slaapkamer

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis #keuken

De ruimte die op dit moment keuken en woonkamer ineen is, wordt dadelijk een woonkeuken.

 • ronde oud eiken eettafel met 8 stoelen
 • open haard bij de eettafel
 • betonvloer
 • zwarte kozijnen (die heb ik nu ook al)
 • eiken keuken met een groot kookeiland en betonnen blad
 • allernieuwste keukenapparatuur zoals een downdraft afzuigkap en een Quooker met heet maar ook bruisend water

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis #badkamer

De badkamer is nu uitgevoerd in bruin/zwarte mozaiektegeltjes. Er zit geen raam in dus willen we deze ruimte lichter maken.

 • betonciré over de huidige wand- en vloertegels
 • vervangen wastafel gemaakt van beton
 • toilet vervangen
 • kranen vervangen

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis #master bedroom

Dochterlief slaapt nu in de master bedroom. Zij gaat naar zolder verhuizen zodra de timmerman daar 3 kinderkamers gerealiseerd heeft. Wij gaan in de grote slaapkamer naast de badkamer slapen.

 • inbouwkast realiseren in hotelsfeer
 • alle wanden en plafond schilderen met muurverf en antraciet/zwart. De muurverf heb ik besteld bij Pure & Original expert Woon(t)huis. D
 • vervangen gordijnen. Linnen gordijnen uitzoeken in Asten kan bij Decorette. Ik heb daar hele mooie gordijnen gezien waar ik op slag verliefd op werd. Deze heb ik besteld.
 • nieuw 2-persoons bed
 • behang tegen de achterwand van de inloopkast.

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis #kinderkamers

Kinderkamers inrichten is wel aan mij besteed. Ruim 12 jaar lang bedacht ik alle inrichtingsconcepten van kinderkamers die verkocht werden in Europa en Dubai. We gaan 3 kinderkamers op zolder realiseren en bonusdochter krijgt de kamer links naast de badkamer. Ze wil zo graag een egg chair op haar slaapkamer en die past daar goed. Zij kan heel mooi uitkijken op het bos naast ons huis als ze ’s morgens wakker word. De thema’s van de kinderkamers worden:

 • dochterlief poedderroze, lichtgrijs en koper
 • zoonlief groen/grijs met camouflage green en zwarte accessoires. Aangevuld met een klein beetje oker omdat hij dat zo mooi vindt.
 • bonusdochter zwart/wit/goud
 • bonuszoon groen/grijs met wit en grijs

Bonuszoon krijgt wel een bijzondere kinderkamer. We hadden heel veel ruimte boven de trap als je naar de zolder liep. Verloren ruimte in mijn ogen. Ik liet er op maat een inbouwbed maken dat op een vlonder boven het trapgat komt. Super gaaf al zeg ik het zelf. Alle timmerwerken voor de 3 kinderslaapkamers en een nieuwe zolder zijn gedaan door John Vriens Timmerwerken in Deurne.

Voor de kinderkamers hebben we schuifdeuren besteld bij Loftdeur.nl. We kozen voor de kleur zwart. De muren worden RAL9016 (verkeerswit), de vloer van PVC in eiken kleur en de zwarte deuren geven dan een mooie warme en sjieke uitstraling.

 

Hoe regel ik een verbouwing van ons huis #kantoor

Sinds een paar weken huur ik geen kantoorruimte meer in Gemert maar werk ik vanuit huis met mijn bedrijf De Ondernemende Vrouw. Het was mijn droom om eigen kantoor te krijgen. Een kantoor waar ik ook in een fijne stoel lekker kan luisteren naar een podcast of wat vakliteratuur door kan bladeren. Dat gaan we in onze huidige inloopkast realiseren.

 

Verf in het hele huis

Al jarenlang ben ik enorme fan van het verfmerk Pure & Original. Ze hebben hele mooie matte tinten verf die ook nog eens heel gemakkelijk op te brengen is. Ik heb een aantal keer een ander merk geprobeerd maar ik vind de verf van Pure & Original echt het allermooiste qua kleur.

 • kinderkamer van de 2 boys in kleur Evening Shadow gecombineerd met Flexa camouflage green
 • tienerkamer dochterlief White Rhino i.c.m. Old Rose
 • tienerkamer bonusdochter RAL 9016 (verkeerswit) met gouden polkadots, als accent zwart uit een spuitbus van Action
 • master bedroom muren en plafond in Black Smoke
 • rest van huis: daar mag ik nog over nadenken (iets met first things first)

 

Verlichting in het hele huis

De verlichting in ons hele huis hebben we uitgezocht bij een prachtige winkel. Woonwinkel Selinni in Deurne en Joure heeft een prachtige collectie verlichting waar we direct helemaal weg van waren. Deze verlichting komt in de tv-kamer, woonkamer, keuken en op onze slaapkamer.

Onze verbouwing start medio augustus en zal met sinterklaas helemaal klaar zijn. Komende maanden neem ik jullie mee in al onze verbouwingsperikelen. Maar eerst gaan we nog wat verhuisdozen inpakken want het huis van the Mr. wordt bijna opgeleverd aan de nieuwe kopers.

 

Shoppingtips

 

Lees meer

 

Alle foto’s die je in dit blogartikel ziet zijn van vóór onze verbouwing.

Wil jij meer lezen over hoe regel ik een verbouwing van ons huis? Komende maanden neem ik je mee in ons avontuur.

 

Volg jij ons al op Pinterest? Elke dag nieuwe wooninspiratie

zomerzoen interieur blog

 

2 antwoorden
 1. Isabel
  Isabel zegt:

  Erg inspirerend, je tips voor verbouwing. Je levensverhaal trouwens ook. Ik neem je tips alvast mee voor onze (door corona uitgestelde) verbouwing. En ik lees gegarandeerd je vervolg-artikelen.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] een samengesteld gezin gaat samenwonen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.