Inspiratie voor luiertaarten door lezers van ons blog

Een luiertaart is een praktisch creatief cadeau

Duizenden luiers gaan er door jouw handen als je een klein kindje aan het opvoeden bent. Wil je een leuk kraamcadeau geven maar weet je niet zo goed wat? Maak dan een luiertaart. Je kunt ook luiertaarten kopen  maar er eentje zelf maken is veel leuker.

Inspiratie nodig?

Scroll naar beneden en bekijk alle foto’s.

weggeefactie stoeltje zomerzoen

Leonie is ondernemer. Haar bedrijf heet Creamamalejow. Ze geeft dit stoeltje weg. Hoe kun je winnen? Lees haar blogartikel en laat onder het artikel de naam van jouw kindje achter. Je vindt het artikel hier. 

Luiertaart als kraamcadeau

De naam zegt alles al. Een luiertaart is een cadeau voor het pasgeboren babietje met, hoe kan het ook anders: luiers. Een aantal jaar geleden is begonnen met luiertaarten. Deze zien eruit als een bruidstaart in laagjes maar dan van luiers. Nu de luiertaarten goed ingeburgerd zijn, zagen wij de meest prachtige decoratieve luiertaarten voorbij komen die door jullie zelf gemaakt zijn. En zoals je ziet: het is totaal niet suf om luiers te geven. Er gaan zo’n kleine 7000 luiers doorheen voordat het babietje een peuter is geworden die zelf op het toilet kan plassen. Dat is een enorme aanslag op het huishoudbudget elke week. Daarom zijn veel nieuwbakken ouders erg blij met een mooie luiertaart omdat ze dit heel goed kunnen gebruiken.

****

Heeft jouw kindje wel eens last van luieruitslag? Lees hier tips van onze lezers.

****

Welke luiers zijn het meest geschikt om een taart van te maken?

Stoffen luiers worden eigenlijk niet gebruikt voor het maken van zo’n mooie taart. Je kunt eigenlijk alle merken gebruiken van Pampers tot aan het eigen merk van Etos. Vaak zijn er acties met luiers. Als je zo’n taart wilt maken dan kun je een tijdje de folders en internetsites in de gaten houden en zo je slag slaan bij een afprijzing. Wel handig om even rekening te houden met de maat. Maatje 2 zijn echt voor babietjes die net het levenslicht zien. Maat 3 is beter geschikt. Deze maat past goed als het kindje iets ouder is. De moeder kan de luiers dan even bewaren in de kast maar dat is niet erg natuurlijk.

Tips voor het maken van een luiertaart

  • Rol de luier heel strak op met de mooie kant naar buiten. Het mooiste is om ze allemaal met dezelfde kant naar buiten te gebruiken. Een elastiekje houdt het rolletje bij elkaar. Je kunt ook een klein speldje gebruikje. Dat houdt de luier ook bij elkaar.
  • Een stevig stuk karton kan als goede ondergrond dienen. Op de inspiratiefoto’s zie je ook mandjes voorbij komen. Dat is een goed alternatief om de luiers in te doen. We spreken dan niet meer van een luiertaart, maar van een luiercreatie. Als je een luiertaart maakt, zet de luiers dan tegen elkaar aan in de vorm van een bruidstaart.
  • Met touw bind je de luiers aan elkaar vast. Het lijkt een beetje op het bakken van koekjes vroeger in de zandbak. Je begint met een grote cirkel en maakt deze steeds kleiner. Het gemakkelijkste is het om het touw met zijn 2-en te bevestigen. Wil je niets meer van het touw zien, bind er dan een mooi lint omheen. Daar verstop je het touw achter.
  • Nu ga je de volgende laag maken. Deze maak je vast met sateprikkers. Je kunt dit net zo vaak herhalen totdat jouw taart helemaal af. Je kunt de taart versieren met bloemetjes en vlindertjes voor een meisje of met sterren, vrachtauto’s of legoblokjes.
  • Pak jouw creatie mooi in en veel plezier met geven van je mooie luiertaart of luiercreatie.

 

Creativiteit van onze lezers

Luiertaart bloemboeket

Luiertaart door José Hermsen-Hens

Luiertaart met muisje

Luiertaart door José Hermsen-Hens

 Luiertaart door José Hermsen-Hens

Luiertaart door José Hermsen-Hens

Vakantietip Hof van Saksen

Ga je op vakantie met kinderen en wil je een keer een andere vakantie dan anders? Wij hebben tips voor je verzameld.

 

Luiertaart wiegje

Luiertaart door Monique Hermsen

Luiertaart door Marie-Claire Middelkoop- Huijbregts

 

speeltuinen in Nederland

25 Kinderspeelparadijzen in Nederland en België. Wil jij weten wat de vetste tips zijn? Klik hier.

 

Luiertaart door Marie-Claire Middelkoop- Huijbregts

Luiertaart uil

Luiertaart door Linda de Groot

 

babynamen op een rijtje

Ben jij op zoek naar een bijzondere, creatieve kindernaam die je niet vaak hoort? Wij hebben er 150 voor jou op een rij gezet. Klik hier om de namen te bekijken. 

 

Heb jij nu ook ooit een luiertaart of luiercreatie gemaakt en wil je deze graag showen hierboven? Stuur ons een foto toe op info@zomerzoen.nl en wij gaan deze plaatsen.

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ken jij iemand in jouw omgeving die zwanger is? Erg leuk is het om een luiertaart te geven. Je vindt hier heel veel tips hoe je zo’n taart moet maken maar ook inspiratiefoto’s van onze bloglezeressen. Klik hier. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.