Is manlief op tijd voor de bevalling geboorte

Is manlief op tijd voor de bevalling? bij Martine helaas niet

Is manlief op tijd voor de bevalling?

25 juni 01.30uur. 36 weken zwanger en een bevalling

Is manlief op tijd voor de bevalling babietje

Ik word wakker en voel me totaal niet lekker. Draaien, woelen, nog eens draaien en uit bed naar de badkamer. Vanaf dat moment voel ik me zó enorm ziek. Wanneer manlief om 6.00 uur gaat werken zegt hij dat ik het ziekenhuis moet bellen straks, aangezien ik nog altijd zo beroerd ben en er inmiddels alles uit heb gegooid. De bevalling komt dichterbij. 

Ik kruip terug mijn bed in en val gelukkig in slaap. Inmiddels zijn mijn ouders ook op de hoogte van mijn gesteldheid en vinden dat ik inderdaad maar een belletje moet doen. Het is 10.30 uur en ik bel de gynaecoloog  met de vraag of het kwaad kan voor de kleine aangezien ik zo ziek ben, het bijna 30 graden is en ik totaal niets binnen kan houden.

Ze vragen mij om rond de klok van 13.30uur maar even langs te komen voor een check up. Persoonlijk voel ik daar op dat moment weinig voor, ik was gister immers nog bij de gynaecoloog voor controle en alles was oke. Ook met dit weer en zo ziek in een auto zie ik niet zitten maar toch ga ik met mijn moeder even naar het ziekenhuis.

13.26 uur. We komen binnen op de verlosafdeling waar ik direct aan de ctg word gelegd. Ook bloeddruk en dergelijke worden gecontroleerd en voordat ik het door heb staat de gynaecoloog ook in het kamertje. Ze heeft zojuist op de schermen gezien dat de ctg absoluut niet lekker loopt. Ik word nogmaals gecontroleerd en ze vragen mij of ik me raar voel. Raar? Nee ik voel me ontzettend ziek, verder niets. Toch wil de gynaecoloog even checken of ik soms ontsluiting heb. Iedereen vertrekt uit het kamertje maar binnen de kortste keren is iedereen er weer, met spoed! Er is voor mij op de noodknop gedrukt. Verpleegkundigen komen binnen gerend en een infuus word razendsnel in mijn arm aangebracht. Mijn moeder staat op de gang en word ingelicht. De gynaecoloog deelt me ijskoud mede dat de baby gehaald gaat worden, NU! Mijn BEVALLING gaat beginnen.

Heel rustig vraag ik maar mijn man dan?? Die heeft 5 minuten om in het ziekenhuis te komen zegt ze.

Oeps, die is momenteel zo’n 24 kilometer verderop aan het werk. Ik bel hem en vraag om naar het ziekenhuis te komen, rustig blijven maar de baby word gehaald. Mijn bevalling begint.

Natuurlijk wordt voor hem alles in werking gezet zodat hij zo snel mogelijk zijn plek kan verlaten om naar ons toe te komen en ondertussen word ik in de lift naar beneden naar de OK gebracht.

Mijn moeder is inmiddels totaal beduusd bij me gekomen en gaat met me mee. Ze mag zelfs mee naar binnen en word tegen de muur geparkeerd waar ze totaal in shock netjes blijft staan.

Er is flinke haast bij want beneden op de OK staat iedereen al gereed in operatiepakken en ik word ook direct voorbereid; mijn broek word letterlijk van mijn benen getrokken en er word verteld dat ik totaal onder narcose moet omdat er geen tijd is om te wachten tot de ruggenprik gaat werken. Er is voor mij totaal geen tijd om in paniek te raken, voordat ik het weet hebben ze me al plat.

Is manlief op tijd voor de bevalling geboorte

13.56 uur De baby is geboren, precies 30 minuten na binnenkomst op de afdeling.

Ik lig op de uitslaapkamer en wanneer ik bijkom zit er een vriendelijke verpleegkundige naast me die meteen verteld waar ik ben en vraagt hoe het met me gaat. Als ik pijn heb kan ik direct extra pijnstilling krijgen, dan gaat ze mijn moeder halen. Mijn man is inmiddels gebeld dat hij rustig aan kan doen want de baby is al geboren maar hij is nog steeds onderweg.

Er wordt verteld dat de placenta aan het loslaten was. Ze waren er nu gelukkig op tijd bij. Op tijd voor de baby maar ook voor mij.

Wanneer mijn man  bij me aankomt schieten we allebei helemaal vol. Wie had dit gedacht, hoe kon dit gebeuren, gister was alles nog helemaal goed op de controle?! De gynaecoloog zei zelfs dat hij niet dacht dat het voor de 40 weken geboren zou worden!!! En nu is mijn bevalling al voorbij.

Wanneer ik geen extra pijnstilling meer wil en ik aardig terug ben op de wereld mogen we naar ons kindje gaan kijken. We zijn zojuist ouders geworden, waren er eigenlijk allebei niet bij en hebben hem ook nog niet gezien. In het bed word ik in de lift gezet en we gaan naar boven, de kinderafdeling.

Als we daar komen staat er in een kamertje een couveuse met daarin een piepklein mensje. Aangesloten aan de apparatuur zodat ze hem goed in de gaten kunnen houden. Hij is 46 cm en 2095 gram. Een veel te grote luier bedekt het kleine kontje, we moeten er eigenlijk wel een beetje om lachen.

De verpleegkundige die voor ons manneke zorgt vraagt of ik hem vast wil houden, graag!!!

Hij wordt op mijn borst gelegd en ik ben opslag verliefd! Dit pakt niemand mij meer af! Mijn man en ik kunnen alleen maar kijken, kijken naar dat mensje dat er ineens is en ons ook nog eens ouders heeft gemaakt! Wat zijn we verliefd, enorm!

Natuurlijk is mijn moeder nog steeds bij ons en komt ook dichterbij kijken. Ze is oma geworden en stond er gewoon met haar neus bovenop!

Wij zijn nu zomaar papa en mama, hebben het niet geboren zien worden maar Oh wat zijn wij gelukkig dat alles goed is afgelopen!

Inmiddels is onze zoon 3 jaar en heeft hij een broertje van 1. We zijn hartstikke blij met z’n viertjes en kijken nog altijd goed terug op die dag.

Als de verpleegkundige mij niet op controle had laten komen………

Liefs Martine

Is manlief op tijd voor de bevalling babietje Is manlief op tijd voor de bevalling geboorte

Wil je meer blogartikelen lezen:

Voor ons bedrijf Zomerzoen reis ik regelmatig naar Dubai. Hier vind je de Dubai hotspots. Klik hier.

De allerleukste kindvriendelijke uitjes met de trein: Je vindt ze hier.

Ga jij met de auto op vakantie in Europa. Lees hier de tips om veilig op je bestemming aan te komen.

babygroeiboek invulboek voor het eerste jaar in zwartmijn schoolfotoboek in de kleur mint voorkant

Kusterug heeft het allergrootste assortiment invulboeken. Je vindt ze hierShop nu via dit blogartikel met € 10 korting. 

Prednison en zwangerschap gaat dat samen? Wendy vertelt erover. Lees hier.

Martine’s man is te laat voor de bevalling? Lees hier haar verhaal.

Kelly bevalt met 26 weken en 1 dag van haar prachtige zoon. Lees haar verhaal.

Pascale ondergaat IUI. Wil jij er alles over weten? Klik hier.

Astrid’s baby overleed in haar buik. Zij heeft haar verhaal voor jullie opgeschreven. Klik hier.

Het dochtertje van Dilliania overlijdt tijdens haar babyshower. Lees haar verhaal hier.

Isabelle overkomt het Hellp syndroom tijdens haar zwangerschap. Wat zijn de gevolgen?

Hoe vaak moet je je kindjes insmeren met zonnebrand? Lees de tips hier.

Tessa moest haar zwangerschap afbreken en dan gebeurt er een wonder. Lees het hier.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

Wij gingen naar een heel stoer hotel in Nederland. Wil je weten inspiratie op doen? Klik hier.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Ben jij op zoek naar een hele gave kinderkamer? Kijk dan eens op Zomerzoen. Zomerzoen heeft altijd geweldige aanbeidingen. Je vindt deze aanbiedingen hier.

zeaumer boomhutbed

Alles over koemelkallergie. Klik hier.

Weekendje Rotterdam en de 7 leukste hotspots. Lees het hier.

Tips voor het kopen van een veilig fietsstoeltje lees je hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

Isabelle kreeg Hellp tijdens haar zwangerschap. Lees hier wat er gebeurde.

Denk jij dat jouw man vreemd gaat? Lees hier de kenmerken.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

moederdag tips

Onze bestseller afgelopen weken. Deze armband Cute Balls met bedel. Je kunt deze hier bekijken.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

Wil jij weten of een bindweefselmassage pijnlijk is? Lees het hier.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier alles over een happy lifestyle.

Bo gaat bijna bevallen en dan komt er een einde aan haar zwangerschapsblog. Ben jij nu ook zwanger en zou je hierover elke week een zwangerschapsblog willen schrijven? Stuur dan een email naar info@kusterug.nl

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lees meer: is manlief op tijd voor de bevalling. Klik hier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.