wanneer en hoe vaak je kind insmeren met zonnebrand

Wanneer en hoe vaak je kind insmeren met zonnebrand

Wanneer en hoe vaak je kind insmeren met zonnebrand?

In de zomermaanden zit je lekker veel buiten met je kindje. Het is heerlijk om samen van het mooie weer te genieten, maar dit moet je wel op een verantwoorde manier doen. Dit betekent dat je je baby goed moet beschermen tegen de felle zon.

Maar wanneer en hoe vaak je kind insmeren met zonnebrand, lees je in dit artikel. Zo lees je op deze pagina niet alleen hoe vaak je je kindje moet insmeren, maar krijg je ook enkele extra tips om je baby optimaal te beschermen tegen de zon.

Je baby insmeren: hoe vaak is het nodig?

Om je kindje goed te beschermen tegen de felle zon, is het erg belangrijk om hem of haar regelmatig in te smeren. Klik op de klink om het artikel van de Consumentenbond te lezen. Ten eerste smeer je je kindje altijd in voor hij of zij de zon in gaat. Gaat je baby lekker in bad? Smeer hem of haar dan ruim van tevoren in. Als je je kindje net voor het badderen insmeert, is de zonnebrand nog niet goed ingetrokken. Dit betekent dat de zonnebrand van de huid afspoelt en je kindje geen bescherming meer biedt.

Verder smeer je je kindje ook in als hij of zij uit het badje komt. Ook al heb je het idee dat de zonnebrand nog goed op de huid zit: extra insmeren is altijd goed. Overigens ben je ook na het badderen nog niet klaar met insmeren. Je blijft je baby namelijk iedere één tot twee uur insmeren, ook als hij of zij tussendoor niet meer in het water geweest is.

Tips om je kindje goed te beschermen tegen de zon

Wij vinden het erg belangrijk dat jij en je baby verantwoord kunnen genieten van de zomer. Daarom geven we je nog graag enkele extra tips om je kindje goed te beschermen tegen de felle zon.

Tip 1: gebruik zonnebrand met een hoge factor

Zelf gebruik je misschien het liefst zonnebrand met factor 15 of factor 20, maar deze beschermingsfactor is niet hoog genoeg voor je kwetsbare kindje. Bij het insmeren van je baby gebruik je altijd zonnebrand met een hoge factor, van minimaal factor 30. En heeft je baby een gevoelige huid? Gebruik dan een zonnebrand voor kinderen, want deze zonnebrand is extra mild en zacht. Wel biedt de zonnebrand goede bescherming tegen de felle zon.

Tip 2: vergeet die verborgen plekjes niet

Het is erg belangrijk om je kindje goed in te smeren. Dit betekent dat je niet alleen de armen, de benen, de buik en de rug insmeert, maar ook de verbogen plekjes op het lichaam. Denk hierbij aan de oksels, de knieholtes en de nek. Ook de oortjes van je kindje moet je goed insmeren, want deze verbranden erg snel. 

Tip 3: gebruik geen oude zonnebrand

Je kunt zonnebrand ongeveer 12 maanden bewaren. Heb je jouw fles met zonnebrand vorig jaar niet helemaal opgemaakt, maar is de fles al wel ruim 12 maanden open? Dan moet je de zonnebrand helaas weggooien, want zonnebrand die ruim een jaar geleden geopend is, biedt niet meer voldoende bescherming. Daarnaast kan oude zonnebrand voor huidirritaties zorgen bij je kindje, zeker als je baby een gevoelige huid heeft.

Let op: alleen als je zonnebrand op de juiste manier bewaart, is deze 12 maanden houdbaar. Bewaar zonnebrand altijd op een koele en donkere plek, want de zon kan de beschermingsfactor langzaamaan naar beneden brengen.

Tip 4: zoek op tijd de schaduw op

Ook als je je kindje regelmatig insmeert met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor, is het erg belangrijk om je baby op tijd de schaduw in te brengen. Op het heetst van de dag kun je je baby beter zo veel mogelijk uit de zon houden, simpelweg omdat de zon in deze uren erg sterk is. Je kwetsbare kindje kan hier nog niet goed tegen, ook niet met goede zonnebrand.

xx

Redactie Zomerzoen

———-

Wil je meer blogartikelen lezen:

Ga jij met de auto op vakantie? Lees hier alle tips.

De allerleukste kindvriendelijke uitjes met de trein: Je vindt ze hier.

Het dochtertje van Dilliania overlijdt tijdens haar babyshower. Lees haar verhaal hier.

Tessa moest haar zwangerschap afbreken en dan gebeurt er een wonder. Lees het hier.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

Isabelle kreeg Hellp tijdens haar zwangerschap. Lees hier wat er gebeurde.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Alles over koemelkallergie. Klik hier.

Tips voor het kopen van een veilig fietsstoeltje lees je hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Ben jij op zoek naar een hele gave kinderkamer? Kijk dan eens op Zomerzoen. Zomerzoen heeft altijd geweldige aanbeidingen. Je vindt deze aanbiedingen hier.

zeaumer boomhutbed

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

Denk jij dat jouw man vreemd gaat? Lees hier de kenmerken.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

moederdag tips

Onze bestseller afgelopen weken. Deze armband Cute Balls met bedel. Je kunt deze hier bekijken.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

Wil jij weten of een bindweefselmassage pijnlijk is? Lees het hier.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier alles over een happy lifestyle.

 

Bo gaat bijna bevallen en dan komt er een einde aan haar zwangerschapsblog. Ben jij nu ook zwanger en zou je hierover elke week een zwangerschapsblog willen schrijven? Stuur dan een email naar info@kusterug.nl

 

Heb jij nog tips voor Wanneer je kind insmeren met zonnebrand? Laat ze in een reactie hieronder achter.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.