kinderkamer en moodboard blog Zomerzoen it must be love

kinderkamer en moodboard – Janette blogt erover

Kinderkamer en moodboard

Leuk dat jullie weer mijn blog lezen over de kinderkamer en moodboard! Deze week wil ik wat dieper ingaan op het terugkerende thema voor mijn inrichting (althans de styling) van de verschillende ruimtes in ons mooie huis. Zoals gezegd: Je kan op allerlei manieren moodboards maken, inspiratie vinden en  ideeën opdoen. Bijna een jaar geleden zijn wij aan het traject begonnen voor het bouwen van een nieuwe woning. Nadat we alle ruimtes (in onze ogen en op papier) praktisch hadden ingericht kon het leuke werk beginnen: het stijlen!

kinderkamer en moodboard blog Zomerzoen nieuw huis

Inspiratieloos? Niet nodig!
Maar waar te beginnen?! Gewoon op de bank voor de tv, achter de computer tijdens de pauze,  in de trein op je telefoon tijdens het woon-werk verkeer, of waar dan ook. Want je komt er in om;  woonprogramma’s, klusprogamma’s, doe-het-zelf shows of laat-het-lekker-helemaal-door-de stylist-doen-shows. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen! En als je liever op je laptop, tablet op telefoon zit: ook met diverse appjes of websites kun je genoeg vinden ter inspiratie. Zelfs een moodboard maker, hoe makkelijk is dat! Met een paar simpele kliks heb je een digitaal moodboard. Maar ik heb zelf de voorkeur gegeven aan het oude ‘analoge’… Zelf knippen en plakken dus! Dus karton, papier, woon/meubel magazines, lijm, schaar, folders van (woon)winkels en vooral niet te vergeten staaltjes van materialen erbij pakken.
Een tip: niet denken dat je dit binnen een dagje wel even gefixt hebt. Ik heb er echt wel een paar maanden over gedaan om alles te verzamelen, een keus te maken (om die vervolgens weer te wijzigen) en dan pas een moodboard te gaan knutselen. Het is dan ook  mijn passie om dit te maken dus een aantal maanden er lekker voor gaan zitten vind ik geen probleem! Het heeft mij heel erg geholpen om eerst alles wat ik (oké oké, wij..) leuk vind uit te knippen en (lekker geordend) in een map op elke ruimte te bewaren. Ook had ik daarnaast een digitaal moodboard via een app op mijn telefoon. Zo kom je de verloren uurtjes wel door .

kinderkamer en moodboard blog Zomerzoen papa en zoon

Hoe verzamel je dan voor kinderkamer en moodboard?


Het kost echt wel wat tijd en moeite om alles bij elkaar te verzamelen. Maar neem die tijd. Niks is leuker dan lekker met je huis bezig zijn; welke kleuren, welke materialen, welke woonstijl wil ik graag? Eerst bezinken en bezinnen, dan pas aan de slag. Mijn keuze was om alle folders van woonmeubelgiganten door te bladeren (dus de ja/ nee-sticker moet van de brievenbus af!) en bij bouwmarkten staaltjes mee te nemen. Als je goed zoekt vind je behang, laminaat, stoffen, verfkleuren enzovoorts! Je kan met tassen vol thuis komen…als je wilt. Maar dat is natuurlijk wel wat teveel van het goede. Verstandig is om eerst te inventariseren welke stijl je graag wilt, anders zijn er enorm veel mogelijkheden waar je niet aan uit komt. En ben je net zo als ik, dan ben je al snel overprikkeld door het aanbod en kom je dus nergens. Zelf zitten wij elk weekend lekker op de bank woonprogramma’s te kijken, lekker even een moment samen . Dan merk je echt wel wat je (samen) mooi vindt, of totaal niet wilt hebben! Zo leer je ook nog eens een aantal heel handige tips voor indelen van de ruimtes, gebruik van kleur en licht enzovoorts… Goed idee voor het blog van volgende week!

De keuze is gemaakt, je kan aan de slag! Kinderkamer en moodboard


Oké, en nu… Je weet wat je mooi vindt en welke sfeer je in de verschillende ruimtes wilt hebben. Je hebt het kleurpalet gemaakt en het gebruik van materiaal. Nu aan de slag! Leg alles wat je hebt bij elkaar en kijk of het ‘matcht’. Als je een kleurenpalet kiest is dit makkelijk,  let er wel op dat bijvoorbeeld felle kleuren niet alleen een bepaalde sfeer geven, maar ook een ruimte klein kunnen laten lijken door verkeerd gebruik. Maar ook pastelkleuren kunnen een heel verkeerde sfeer geven in de ruimte die je inricht wat je niet wilt.

Op je moodboard moet je wel realistisch blijven: denk aan je budget en de ruimte waarvoor je het moodboardje maak (gouden randjes kunnen mooi zijn in bladgoud, maar een latje goud geschilderd kan ook hetzelfde effect hebben of een speelruimte in een verloren hoekje is ook niet zo handig). Wat zeker van belang is als je het moodboard hebt gemaakt: hou je eraan!  Neem hem mee als je iets gaat kopen en wees zeker van je aankoop. Past het niet, dan niet doen! De basis kleuren en stijl heb je niet zomaar gekozen.

Klein budget? Kinderkamer en moodboard


Met een moodboard is er natuurlijk de kans dat je alles nieuw wilt. Wil ik namelijk ook! Je ziet van alles zonder na te denken over de huidige uitzet of meubels. Vaak laat het budget een geheel nieuw interieur niet toe. En het is ook nog zonde ook. Met een nieuwe hoes over de bank, een ander stofje voor de kussen, een likje verf, verwisselen van handgrepen of bedekken met een laminaat/hout top kan er met oude of bestaande meubels een heel andere sfeer of look gemaakt worden. Zelf vinden wij het ook erg leuk om langs de kringloper te gaan, of te snuffelen op marktplaats. Oude meubels nieuw leven geven! Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos!!!

Het doel van een kinderkamer en moodboard

Als laatste wil ik je meegeven dat je uit moet kijken dat je met een moodboard niet moet denken dat je de ruimte 1-op-1 hetzelfde kan krijgen. Het moodboard dient voor het neerzetten van sfeer, het geven van een kleurenpalet en mogelijke opties voor het pimpen van een ruimte. Leuke eyecatchers kun je namelijk verwerken in je moodboard zodat je een stijl nog beter tot zijn recht kan laten komen.  En ook met deze kleine details kun je dus makkelijk switchen zodat met een kleine aanpassing (zelf knutsel werkje) een ruimte een heel nieuwe look gegeven kan worden. Succes en heel veel plezier met het maken!!! Toch nog tips of trucs nodig: comment onder de blog!

Veel liefs,

Janette.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil je meepraten over een kinderkamer en moodboard? Laat dan hieronder een reactie achter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.