kinderkamerinspiratie

De kinderkamer ruimte optimaal benutten: tips

De ruimte in de kinderkamer optimaal benutten: handige tips

De meeste kinderkamers zijn niet zo groot. Omdat het gemiddelde kind veel meubels, accessoires, kleding en uiteraard speelgoed heeft, staan veel kinderkamers bomvol. Is dit bij de slaapkamer van jouw zoon of dochter ook het geval? Dan kun je enkele kleine veranderingen doorvoeren om de kamer wat handiger in te richten. Als je de kinderkamer op de juiste manier inricht, kun je de (beperkte) ruimte optimaal gebruiken en wordt de kinderkamer niet alleen mooier, maar ook comfortabeler voor je zoon of dochter.
Op deze pagina lees je meer over het benutten van de ruimte in de kinderkamer. Zo krijg je enkele tips om de (beperkte) ruimte in de kamer optimaal te gebruiken, zodat je er zo veel mogelijk spullen in kwijt kunt en toch een gezellige slaapkamer kunt inrichten.

Zet alleen de noodzakelijke spullen neer

Heeft je zoon of dochter een kleine kamer? Dan kun je de ruimte optimaal benutten door bepaalde spullen simpelweg achterwege te laten. Een bank op de slaapkamer is leuk, maar niet als hier totaal geen ruimte voor is. Is de slaapkamer wat groter, dan kun je bepaalde meubels en accessoires wel neerzetten. Bekijk voor jezelf hoe groot de kinderkamer is en welke spullen je hier wel en niet in moet zetten. Wees een beetje streng, want je kunt beter minder spullen in de kamer zetten om op deze manier zo veel mogelijk speelruimte over te houden voor je kind.
Enkele spullen die je zeker in de slaapkamer van je kind neer moet zetten, zijn een bed, een kledingkast en het liefst ook een klein bureau als je kind wat ouder is. Is je kind nog erg jong, dan kun je dit bureautje vervangen door bijvoorbeeld een fijne stoel of een zitzak. Ook is het handig een bak neer te zetten om het speelgoed van je zoon of dochter op te bergen. Wij raden je aan een bureau voor je kind te kopen op het moment dat hij of zij huiswerk mee naar huis krijgt op school. Heb je een bureau op de slaapkamer van je kind staan, dan kan hij of zij het huiswerk hier namelijk rustig maken. Heeft je kind nog geen huiswerk op school, dan is een bureau nog niet per se nodig. In dit geval kun je beter een stoel in de slaapkamer zetten, een zitzak neerleggen of wat extra speelruimte creëren.
FOTO 5 TOEVOEGEN

Koop het juiste bed

Je kunt de (beperkte) ruimte in de kinderkamer ook optimaal benutten door het juiste bed aan te schaffen. Dit is een bed met de afmeting 200×90 centimeter. Je kunt een groter bed kopen voor je kind, maar dit is eigenlijk niet nodig. Daar komt nog bij dat een groot bed er alleen voor zorgt dat er ruimte verloren gaat in de al zo kleine kinderkamer. Wij raden je dan ook aan om een bed met de standaard afmeting 200×90 centimeter te kopen, niet groter.

Een hoog bed

Als je zoon of dochter echt weinig ruimte heeft in de slaapkamer, is het verstandig een hoog bed neer te zetten. Onder een hoog bed kun je namelijk een bureau zetten, een zitzak neerleggen of een grote kist met speelgoed plaatsen. Dit betekent dat je de ruimte in de kleine slaapkamer optimaal kunt benutten.

Een bed met opslagruimte

Vrijwel ieder huishouden heeft een probleem met opslagruimte. Je hebt veel kasten in huis, maar toch zijn er altijd spulletjes die je nergens op kunt bergen en daarom maar de hele dag door je huis slingeren. Een goede oplossing voor dit probleem, is het bed met opslagruimte. Koop je bijvoorbeeld ledikant Milan, dan kun je onder het bed allerlei spulletjes opbergen. Dit betekent dat je extra opbergruimte hebt in huis, zonder dat je minder ruimte hebt op de kinderkamer. En omdat je de lade niet eens ziet zitten, ziet de kinderkamer er netjes en opgeruimd uit met dit bed.

Een bed met logeerlade

Komen er regelmatig vriendjes of vriendinnetjes logeren of blijft de oppas vaak slapen? Dan is het verstandig een bed met logeerlade aan te schaffen. Als er iemand blijft slapen, hoef je alleen de lade uit het bed te trekken en het bed vervolgens even op te maken. Gaat de logé weer naar huis, dan schuif je de lade weer onder het bed. Nu ligt het bed niet meer in de weg en heeft je kind weer alle ruimte om in zijn of haar slaapkamer te spelen, te studeren, te dansen en ga zo maar door.
Door een bed met logeerlade te kopen, hoef je je geen zorgen te maken over het opbergen van een extra matras. Zeker als je een kleine woning hebt, is dit een prettig idee. Heb je simpelweg geen ruimte in huis om een extra matras voor logés op te bergen? Dan is het bed met logeerlade echt de oplossing voor jou.

Een 1-2-3 persoons bed

Zomerzoen verkoopt steeds meer 1-2-3 persoons bedden, voornamelijk aan samengestelde gezinnen. Deze bedden bieden voldoende slaapruimte, maar nemen zo min mogelijk ruimte in. Zeker als je een klein huis hebt en hier veel slaapruimte wil creëren, is dit bed ideaal.

Kies voor een slaapruimte, studeerruimte en kast in 1

Speciaal voor mensen die klein wonen in een grote stad, bijvoorbeeld in een grachtenpand met kleine kinderkamer, heeft Zomerzoen de kinderkamer met slaapruimte, studeerruimte en kast in 1. Een voorbeeld van een kinderkamer met slaapruimte, studeerruimte en kast in 1 is kinderkamer Puck. Neem je deze kinderkamer voor je dochter, dan heeft zij voldoende ruimte om lekker te slapen, haar huiswerk te maken aan het bureau en haar kleding op te bergen. En omdat de kinderkamer erg compact is, neemt de combinatie van slaapruimte, studeerruimte en kast zo min mogelijk ruimte in. Heb je een kleine kinderkamer, dan is dit een groot voordeel.
Bekijk meisjesbed Puck >>
Uiteraard heeft Zomerzoen ook combinatie kinderkamers voor jongens, zoals kinderkamer Mats. En wil je geen combinatie kinderkamer met studeerruimte, maar liever met extra ruimte om te spelen of juist een fijne ruimte om te relaxen met een boekje of een filmpje? Dan is dit ook zeker mogelijk, want Zomerzoen verkoopt verschillende soorten combinatie kinderkamers. Bekijk ons complete assortiment gecombineerde kinderkamers en je vindt vanzelf een kinderkamer die bij de smaak van jouw zoon of dochter aansluit en bovendien precies in zijn of haar kleine slaapkamer past.
Bekijk hoogslaper Mats >>

Ruim de slaapkamer regelmatig op

Los slingerende spullen maken een kleine kinderkamer nog kleiner. Vraag je kind daarom regelmatig zijn of haar slaapkamer op te ruimen, bijvoorbeeld door al het speelgoed op te rapen en in een kist te stoppen en alle kleding terug in de kast te hangen. Heeft je kind hier wat hulp bij nodig? Dan mag je best helpen, maar het is natuurlijk beter hem of haar te leren zelf de slaapkamer op te ruimen. Door je kind dit vroeg aan te leren, bespaar je jezelf een hoop tijd. Als je kind de slaapkamer zelf opruimt, kun jij namelijk mooi andere taken in het huishouden op je nemen.
Extra tip: koop een grote kist waar al het speelgoed van je zoon of dochter in opgeborgen kan worden. Als de slaapkamer opgeruimd moet worden, hoeft je zoon of dochter alleen het los slingerende speelgoed in de ruimte te verzamelen en vervolgens in de kist te doen.
 
bron foto:  Pinterest ArchZine FR
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.