kleine kinderkamer inrichten Sem Zomerzoen

Kleine kinderkamer inrichten | 5 tips van Zomerzoen

Kleine kinderkamer inrichten

In de meeste huizen is de verdeling in kamers zo dat de ouders de master bedroom gaan gebruiken en dat de kinderen de 2 andere kamers krijgen. Daarvan is altijd 1 kamertje wat kleiner dan het andere kamertje. Vaak krijgen wij mensen aan de telefoon of ze sturen ons een email met de vraag: kleine kinderkamer inrichten? Hoe doe ik dat en hoe wordt dit kleine kamertje gezellig. Wij geven je 5 tips voor een kleine kinderkamer inrichten.

# tip 1: zorg voor bergruimte

Het grootste probleem is meestal ook echt een groot probleem. Het kleine kamertje biedt nagenoeg geen opbergruimte terwijl je toch kleding kwijt moet kunnen. Je kunt werken met bakken onder het bed zoals we bij bed Mila gedaan hebben. Deze halfhoogslaper heeft onder het bed 4 grote opbergbakken en een kledingroede. Klik hier voor bed Mila.

kleine kinderkamer inrichten Mila Zomerzoen

#tip 2: ga de hoogte in

De meestgekozen oplossing is een bed in de hoogte. We hebben de allergrootste steigerhouten collectie hoogslapers. Onder de hoogslaper heb je heel veel opbergruimte door een bureau en/of kastruimte onder het bed te plaatsen. Bed Puck is een perfect voorbeeld van een bed in de hoogte. De complete breedte bij dit bed is gebruikt voor een bureaublad en een hele diepe kledingkast.

kleine kinderkamer Puck Zomerzoen

# tip 3: kies voor licht en basic

Als je kiest voor een basic lichte uitvoering dan lijkt de kamer groter. Als de kamer niet zo groot is, adviseren wij om geen greywash beitslaag te nemen maar een whitewash of een bed dat gemaakt is van underlayment. Hiermee geef je de kamer een frisse look en de kamer lijkt groter. Het bed op de foto heeft onder het bed een kajuitbed met logeerlade. Deze kamer wordt gedeeld met stiefbroertjes die 1 keer per 2 weken gezellig komen slapen.

kleine kinderkamer inrichten underlayment Zomerzoen

# tip 4: combineer

Hierboven geven we veel tips voor het combineren van een bed met een bureau of een kledingkast. Maar wat als meerdere kinderen bij elkaar op de kamer slapen? Dan hebben wij natuurlijk ook een mooie oplossing (kleine kinderkamer inrichten). In kamer Sem combineren we een hoogslaper met een astronautenledikant daaronder voor het kleine broertje van Sem. Omdat Sem al wat ouder is, is gekozen om bureau tegen de kopse kant van het bed te zetten. De achterkant van het bureau hebben we in dit geval dichtgemaakt en dat dient weer als nachtkastje/prikwandje voor het kleine broertje zodat hij op ooghoogte wat leuke tekeningen en kaartjes kan ophangen. Klik hier om naar bed Sem op onze website te gaan.

kleine kinderkamer inrichten Sem Zomerzoen

# tip 5: voorbereiding kleine kinderkamer inrichten

Als wij interieuradvies geven dan adviseren wij altijd om de kinderkamer uit te tekenen op een plattegrond. Je plakt hiervoor een aantal kranten of A4’tjes aan elkaar. Je zorgt ervoor dat de verhouding klopt en gaat ook meubels in verhouding tekenen. Dat hoeft niet zo ingewikkeld. Ik vind het het gemakkelijkste om hiervoor vouwblaadjes te nemen. Een bed met matrasmaat is 205×95 cm. Heeft een bed een trap dan moet je hier wat extra ruimte voor tekenen. Dan begin je te schuiven. Het bed Puck met de kast, het bureau en de rechte trap kan eigenlijk in elk kamertje geplaatst worden. Past het nu echt niet dan kun je nog overwegen om de standaard matrasmaat te verruilen voor bv. 190×80 cm. Wij kunnen ook voor deze matrasmaat een matras leveren. Wij maken deze op maat.

En verder…

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op Pinterest, Instagram en Facebook delen wij dagelijks de geweldigste tips.

pinterest logo     

Wil jij nu meepraten over kleine kinderkamer inrichten? Mail ons dan op info@zomerzoen.nl

 

 

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lees meer: kleine kinderkamers inrichten. […]

  2. […] Lees meer: als je een kleine kinderkamer gaat inrichten. Klik hier […]

  3. […] Lees meer: kleine kinderkamers inrichten. Klik hier […]

  4. […] Lees meer: tips om een kleine kinderkamer in te richten. Klik hier […]

  5. […] Heb jij een kleine kinderkamer en wil je deze tof inrichten? Klik hier voor tips. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.