Een kleine kinderkamer inrichten: Zomerzoen deelt 6 tips

Kleine kinderkamer inrichten?

Je wil de slaapkamer van je zoon of dochter zo leuk mogelijk inrichten, maar helaas is er niet zo veel ruimte. Een kleine kinderkamer inrichten kan lastig zijn. Gelukkig is het zeker niet onmogelijk een kleine kinderkamer voor een peuter of een kleine kinderkamer meiden écht trendy te maken. In dit artikel geven we je 6 praktische tips.

Wil je heel veel tips voor de muren van jouw kinderkamer? Inspiratietips van onze lezers en van Zomerzoen zelf. Je vindt ze hier.
kleine kinderkamer inrichten bed Sascha

Tip 1: kleine kinderkamer #werk met een plattegrond

Het is niet gemakkelijk een kleine kinderkamer goed in te richten. Om het jezelf wat gemakkelijker te maken, raden wij je aan met een plattegrond te werken. Meet de slaapkamer eerst goed op en teken deze vervolgens uit op een A4. Als je dit hebt gedaan, heb je de kamer goed voor je. Nu kun je de slaapkamer van je zoon of dochter wat gemakkelijker inrichten.

Door met een plattegrond te werken, voorkom je bovendien dat je te grote meubels voor de kinderkamer koopt. Als je precies weet hoe lang en hoog een muur is, zal je niet snel een te grote kast aanschaffen. Met een plattegrond kun je dan ook veel problemen bij het inrichten voorkomen.

kleine kinderkamer inrichten bed Noah

Tip 2: kleine kinderkamer #multifunctionele meubels

Vraag jezelf af welke meubels je zoon of dochter echt nodig heeft in de slaapkamer. Je kunt deze meubels nu los kopen, maar je kunt deze ook met elkaar combineren. Wil je een bed en een bureau in de kleine kinderkamer? Dan kun je ook een bureauslaper kopen. Dit is een hoger bed waar het bureau onder zit. Hartstikke handig!

Tip: je kunt ook een complete kinderkamer aanschaffen. Koop je een kinderkamer compleet, dan hoef je geen andere meubels meer aan te schaffen. En omdat je een kinderkamer compleet ook compact op kunt stellen, is deze set ook geschikt voor de kleinere kinderkamer. Zo is er ook een hoogslaper te koop met onder het bed ruimte voor een bureau en zelfs een kledingkast. De trap is zo efficiënt mogelijk aan de zijkant geplaatst.

kleine kinderkamer inrichten bed floor bureau onder het bed kleine kinderkamer inrichten bed floor uitschuifbaar bureau kleine kinderkamer inrichten bed floor

Tip 3: kleine kinderkamer #ga de hoogte in

Als het oppervlak van de kinderkamer niet zo groot is, kun je ervoor kiezen de hoogte in te gaan. Door een hoog bed te kopen voor de kleine kinderkamer peuter, raak je geen ruimte kwijt. Onder het bed kun je namelijk speelruimte creëren of een meubelstuk neerzetten. Bovendien zal jouw zoon of dochter het hartstikke leuk vinden om in een hoogslaper te mogen slapen.

Tip 4: kleine kinderkamer #werk met lichte kleuren

Maak je een kleine kinderkamer erg donker, dan oogt de ruimte nog kleiner. De kinderkamer voor een peuter of kinderkamer voor een mooi meisje kan op deze manier zelfs wat verstikkend worden voor je kind. Wil je de ruimte wat groter laten lijken, dan werk je met lichte kleuren. Ook is het verstandig zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Dit doe je door de gordijnen overdag lekker open te zetten zodat er veel daglicht in de slaapkamer naar binnen komt.

Tip 5: kleine kinderkamer #gebruik multifunctionele opbergers

De spullen die je niet op de kinderkamer nodig hebt, leg je in een andere ruimte. Spullen die je wel echt in de kinderkamer nodig hebt, zoals speelgoed of bijvoorbeeld kleding, berg je op in multifunctionele opbergers. Door een multifunctionele opberger te gebruiken, creëer je extra ruimte in de kinderkamer. Zeker in een kleine kinderkamer is dit geen overbodige luxe.

Tip 6: kleine kinderkamer #maak er een slaapkamer voor 2 van

Als je echt weinig ruimte hebt in huis, is het helemaal niet verkeerd om twee kinderen in één slaapkamer te laten slapen. Sterker nog, zeker jonge kinderen vinden het vaak hartstikke gezellig om bij elkaar te slapen. Door een stapelbed aan te schaffen, verlies je zo min mogelijk ruimte in de kleine kinderkamer en zorg je er tegelijkertijd voor dat beide kids een comfortabele (en leuke!) slaapplek hebben.

xx Zomerzoen

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.
Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.
Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.
Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil jij een kleine kinderkamer inrichten maar heb je hulp nodig? Wij kunnen je helpen. Stuur een appje naar +31 6 5231 3964

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.