klusjes in huis voor kinderen kusterug

Klusjes in huis voor kinderen | 7 tips

Klusjes in huis voor kinderen

Mijn ouders hadden vroeger een eigen bedrijf waardoor ik als klein meisje al best vroeg klusjes moest doen. Ik heb dat nooit een probleem gevonden en pak nog steeds graag dingen aan. Mijn kinderen leer ik ook dat het fijn is als ze helpen. Met een moeder die meer dan fulltime werkt, is het soms heel welkom dat ze mee iets aanpakken. Hieronder schrijf ik over: klusjes in huis voor kinderen.

# tip 1: Tafel dekken

Jarenlang gebruikten wij het tafel dekken-momentje om het tellen te leren. Ik zei dan: “als iedereen een mes en een vork nodig heeft, hoeveel stuks moet je dan uit de besteklade pakken”. Op deze manier was mijn tafel gedekt en hadden we ook meteen een rekenmomentje. Ik vind het ook fijn als ik eet aan een netjes gedekte tafel. Dat is ook nog een voordeel. Omdat het zo vaak gedaan hebben, weten ze nu ook hoe je dat doet als ze ooit elders eten.

#tip 2: Inruimen vaatwasser

In ons huis hebben we de regel dat degene die ’s avonds moet sporten, ervoor zorgt dat de vaatwasser ingeruimd is na het eten. Iedereen zet zijn eigen bord en bestek bij de vaatwasser neer en de sporter zorgt dat deze ingeruimd is en drukt op de play-button.

#tip 3: Opruimen wasgoed

Elke donderdagavond ruimen we met zijn 3-en de was op. Ik zorg dat alles gewassen is en op donderdagavond zetten we een lekker muziekje op en ruimen we de kasten weer in. Tijn, mijn jongste van 9 jaar is de opvouwkoning van de badhanddoeken. Hij doet dat altijd super netjes.

# tip 4: Opruimen kamers

Elke 2 weken worden de kinderkamers even opgeruimd door de kinderen zelf. Even in 10 minuten zorgen dat alles weer toonbaar is en iedereen is weer blij.

#tip 5: Koken

Mijn jongste van 9 jaar vindt het altijd erg leuk om mee te koken. Hij heeft al veel recepten gemaakt en doet dat altijdmet enorm veel plezier. Je vindt zijn recepten hier.

#tip 6: Voetbaltas inpakken

Sinds wij een checklist in de voetbaltas hebben zitten met daarop alles wat erin moet zitten voor het spelen van een wedstrijd, is er nooit meer stress om de tas in te pakken.

#tip 7: Vuilnis aan de weg zetten

Om de beurt helpen ze mee om vuilnis aan de weg te zetten. De ene week een container en de andere week het PMD-afval. Jong geleerd is oud gedaan.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

 

Wil je meepraten over Klusjes in huis voor kinderen? Of heb jij tips? Laat ze hieronder achter.

 

 

 

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Klik hier: klusjes in huis voor kinderen. Klik hier. […]

  2. […] Lees meer: klusjes in huis voor kinderen. Klik hier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.