gezellige kinderkamer

De kosten van een kinderkamer inrichting

Wat kost de inrichting van een kinderkamer?

Je wilt de slaapkamer van je zoon of dochter mooi inrichten, maar je wilt hier niet onnodig te veel geld aan uitgeven. Voor je de slaapkamer van je zoon of dochter opnieuw in gaat richten, is het goed om te weten wat de inrichting van een kinderkamer precies kost. Wij vertellen je hier meer over in dit artikel. Heb je de informatie op deze pagina doorgelezen, dan weet je precies waar je in financieel opzicht aan toe bent als je de slaapkamer van je zoon of dochter een make-over gaat geven.

De kosten van een kinderkamer

Het is onmogelijk een vaste prijs te geven voor de inrichting van een kinderkamer. De kosten van een kinderkamer zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de kosten van grote meubels als het bed, maar ook aan de kosten van de accessoires, de hoeveelheid elektrische apparaten in de kinderkamer en ga zo maar door. Zet je bijvoorbeeld een grote televisie in de kinderkamer, dan is de inrichting van de slaapkamer standaard iets duurder.
Verder zijn de kosten van de kinderkamer afhankelijk van de spullen die je gebruikt om de ruimte een make-over te geven. Gebruik je dure verf om de hele slaapkamer te verven, dan ben je duurder uit dan wanneer je goedkoop behang aanschaft voor de slaapkamer van je zoon of dochter. Door bij goedkope bouwmarkten te winkelen, kun je dan ook veel geld besparen. Vind je geld niet zo belangrijk en heb je een bepaald beeld van de slaapkamer van je kind, waar je je graag helemaal aan wil houden? Dan kun je wat duurdere verf kopen, maar dan zijn de kosten van de kinderkamer wel iets hoger.

Geld besparen op de inrichting: 5 tips

Er zijn diverse manieren om geld te besparen op de inrichting van de kinderkamer. In onderstaande alinea’s geven we je vijf tips om minder geld uit te geven bij het veranderen van de kinderkamer inrichting.

Tip 1: koop tweedehands meubels

Je kunt veel geld besparen door geen nieuwe meubels te kopen voor de kinderkamer, maar tweedehands meubels aan te schaffen. Zelfs meubels van dure merken kunnen erg goedkoop zijn als je deze tweedehands koopt. Je kunt tweedehands meubels kopen bij de kringloopwinkel, maar ook bij particulieren. De tweedehands meubels van particulieren vind je op websites als Marktplaats.
Bekijk 2e hands artikelen op Marktplaats >>

Tip 2: shop in de sale

Ook woonwinkels en bouwmarkten organiseren regelmatig sales. Door in de sale te winkelen, kun je veel geld besparen. Koop je bijvoorbeeld een bed in de sale met 50 procent korting, dan bespaar je honderden euro’s. Moet je de hele slaapkamer verven en koop je verf in de sale, dan bespaar je met gemak enkele tientallen euro’s. Hier hoef je niets voor te doen, alleen winkelen op het juiste moment.
Bekijk interessante kinderkamer aanbiedingen >>

Tip 3: gebruik oude meubels opnieuw

Je kunt ook geld besparen door oude meubels, bijvoorbeeld van de slaapkamer van een van je andere kinderen of van je eigen slaapkamer, opnieuw te gebruiken. Is je oudere zoon of dochter het bed al ontgroeid, maar past je jongere zoon of dochter hier nog wel in? Dan kun je het bed gewoon op de slaapkamer van de jongste zetten. Ziet het bed er niet meer zo mooi uit? Dan geef je het een likje verf en je bent klaar. Met een likje verf ziet het bed er weer zo goed als nieuw uit, zonder dat je daadwerkelijk een nieuw bed moet kopen.

Tip 4: koop een complete slaapkamerinrichting

Koop je een complete inrichting voor de kinderkamer, dan ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je alle onderdelen van de inrichting los koopt. Je kunt de kosten spreiden door de meubels los aan te schaffen, maar uiteindelijk ben je in dit geval wel duurder uit. Koop je alles in een set, dan heb je direct de hele inrichting van de kinderkamer compleet en bespaar je veel geld. Het kan dan ook zeker lonen even te sparen voor de slaapkamerinrichting van je zoon of dochter en alles tegelijk te kopen, in plaats van alles los aan te schaffen over een langere periode.

Tip 5: shop bij goedkopere aanbieders

Sommige aanbieders zijn nu eenmaal duurder dan andere aanbieders. Door de kinderkamer inrichting bij een goedkopere aanbieder aan te schaffen, kun je tientallen tot honderden euro’s besparen. Je krijgt exact dezelfde inrichting als bij de duurdere aanbieder of koopt een vergelijkbare kinderkamer inrichting, maar dan wel voor minder geld.

Overige tips voor het inrichten van de kinderkamer

In bovenstaande tekst geven we je vijf tips voor het zo goedkoop mogelijk inrichten van de kinderkamer. Hieronder geven we je nog wat handige tips, maar dan gaat het om algemene kinderkamer inrichting tips. De tips in onderstaande alinea’s kun je gebruiken om de slaapkamer van jouw zoon of dochter zo mooi en gezellig mogelijk in te richten. Combineer je deze tips met bovenstaande tips, dan heb je de mooiste kinderkamer inrichting voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Tip 1: gebruik de verf van Annie Sloan

Het merk Annie Sloan verkoopt geweldige verf. Deze verf ziet er niet alleen prachtig uit, maar dekt bovendien uitstekend. Gebruik je de verf van Annie Sloan om de slaapkamer van je zoon of dochter te verven, dan ziet het eindresultaat er geweldig uit. Ook bespaar je veel geld, want met een goed dekkende verf hoef je simpelweg minder te schilderen. Dit betekent dat je minder verf nodig hebt en dus minder geld hoeft uit te geven in de bouwmarkt.
Bekijk verkoopadressen van de verf van Annie Sloan >>
Extra tip: Action heeft hele goede witte verf, die uitstekend dekt. Wil je de slaapkamer van je zoon of dochter (deels) wit verven, dan raden wij je aan om je witte verf bij de Action te kopen. De verf van de Action is vele malen goedkoper dan de verf van andere aanbieders, zoals de standaard bouwmarkt.
Bekijk de Verf van de ACTION >>

Tip 2: hang een mooi behangetje van VT Wonen op

Vind je het leuk om de kinderkamer te behangen, in plaats van te verven? Dan raden wij je aan een behangetje van VT Wonen aan te schaffen. Dit behang ziet er niet alleen op en top trendy uit, maar is bovendien erg voordelig. En omdat het behang van hoge kwaliteit is, blijft het gegarandeerd jaren zitten. Je investeert eenmalig in een mooi behangetje en je hebt hier jaren plezier van.
Bekijk het behang van VT Wonen >>

Tip 3: denk goed na over de verlichting

De meeste mensen focussen zich op de grote meubels bij het inrichten van de kinderkamer. Denk hierbij aan het bed, het bureau, de bank en ga zo maar door. De grote meubels bepalen zeker de sfeer in de slaapkamer van je zoon of dochter, maar andere dingen hebben ook invloed op de sfeer in de ruimte. Een belangrijke sfeerbepaler in de kinderkamer is de verlichting.
Wij raden je aan goed na te denken over de verlichting die je in de kinderkamer ophangt. Hang je een mooie lamp op, dan is de sfeer in de ruimte simpelweg veel beter dan met een saaie of onopvallende lamp. Je kunt een mooie hanglamp kopen om de kinderkamer een gezellige sfeer te geven, maar ook een plafondlamp, een tafellamp of een wandlamp. En vindt jouw kind het fijn om met een nachtlampje te slapen? Dan koop je een mooi lampje voor op het nachtkastje. Dit is niet alleen fijn als je kind gaat slapen, maar ook praktisch tijdens het (voor)lezen in bed.
 
bron foto: Pinterest

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.