leesboeken voor de zomervakantie

Leesboeken voor de zomervakantie | mijn top 10

Leesboeken voor de zomervakantie

Al zolang ik me kan herinneren lees ik veel en vaak. Ik vind het heerlijk om, als ik een half uurtje me-time heb, even mijn gedachten te verzetten en een boek of mijn e-reader erbij te pakken. Ik hou van thrillers en dan het liefste van Nederlandse schrijvers. Ik heb weer een top 10 gemaakt met leesboeken voor de zomervakantie. Ik heb voor onderstaande boeken de linkjes voor een echt boek opgenomen. Lees je liever op je e-reader? Van alle boeken is er ook een e-reader-versie. Even zoeken en je kunt deze bestellen.

 

Lezen is dromen met je ogen open

 

Boekentip 1 | beste boeken 2021 | Esther Verhoef | De Nachtdienst

 

Gaaf om weer een toptip te kunnen toevoegen aan dit blog. Ik las net de laatste bladzijdes van deze thriller. Sinds juli 2021 te koop. Ik begon afgelopen zaterdag met lezen en kon echt niet ophouden. Je wilt gewoon weten hoe het zit.

Het zal je maar overkomen. Je bent alleenstaande moeder van een tienerdochter en dierenarts. Je mag de woning boven de praktijkruimte betrekken in een oud pand midden in de bossen. Je leven verloopt prima tot het moment er ’s nachts om jouw hulp geroepen wordt. Je knippert 3 keer met je ogen en staat in plaats van een dier, een man te opereren. Je geeft hem jouw bloed om hem te laten overleven.

En dan ineens staat ook de vader van je tienerdochter bij je aan de deur. Jullie hebben vanaf haar geboorte nooit meer contact gehad. Je vindt hem leuk maar dan heeft hij meer van de nachtelijke operatie dan je in eerste instantie vermoedt.

Door wie kom je in hachelijke avonturen terecht? De vader van je tienerdochter, het vriendje van je dochter of zijn het je collega’s?

beste boeken 2021

 

Leesboek bekijken

 

Boekentip 2 | leesboeken voor de zomervakantie | Marion Pauw | Vogeleiland

Dit boek is te koop vanaf mei 2021 en ik zag een aanplakbiljet toen ik door Den Bosch reed. Marion Pauw is altijd een favoriete schrijfster van mij geweest. Ik vind haar boeken stuk voor stuk spannend en meeslepend. Toen ik thuiskwam heb ik dit boek echt meteen besteld. Je kunt het lezen op een e-reader en natuurlijk ook de papieren versie.

Ik las veel BN’ers die een geweldige recensie in het boek achterlieten en kon niet wachten te starten met lezen. In het begin had ik een beetje moeite om de verhaallijn te herkennen. Maar toen ik er eenmaal inzat, kon ik het boek niet wegleggen. Je wilt zo graag weten wat er met Marianne gebeurd is. Ze verdwijnt als ze een tienermeisje is en ze wordt verliefd op een 20 jaar oudere man met wie ze een kind krijgt. Haar zusje is voor het leven getekend en verhuisd naar Spanje. Maar dan komt er iemand in haar leven en start ze de zoektocht naar haar verdwenen zusje opnieuw.

Dit boek staat op mijn nummer 1 en is echt een must-read voor de zomervakantie. Je kunt het boek van Marion Pauw Vogeleiland hier bestellen.

 

Leesboeken voor de zomervakantie

 

Leesboek bekijken

 

Boekentip 3 | Zandvoort aan Zee | Linda van Rijn

Bizar boek. Ik heb het echt in een middag en avond uitgelezen. Ik baalde dat manlief riep dat de bbq klaar was;-). Je wilt zo graag dat dit opgelost wordt. Vanaf het eerste moment denk je te weten wie met deze rare zaak te maken heeft maar niets is wat het lijkt. Dit boek leg je niet weg omdat je de situatie zo goed begrijpt en het zo herkenbaar is. Ook omdat alles zich afspeelt in het mooie Zandvoort aan zee.

Mandy gaat samen met haar vriend, zijn dochtertje Lize en haar zus en ouder vakantie vieren in Zandvoort. Lize is haar stiefdochtertje en haar vader is de man van haar moeder (stiefvader dus). Na een paar mooie vakantiedagen samen, verdwijnt haar zus ’s avonds als ze een rondje langs de zee wandelt. Al heel snel vindt de politie een aanwijzing op de auto van Mandy. Ze raakt helemaal in paniek en besluit zelf te gaan zoeken en haar enige aanknopingspunt is een afspraak in de agenda van haar zus die ze vindt.

 

Je kunt het boek Zandvoort aan Zee | Linda van Rijn hier bestellen.

 

Leesboeken voor de zomervakantie

 

Boekentip 4 | Mannenjacht | Marion van de Coolwijk

Super spannend van begin tot eind. Verder kan ik er niets meer van maken;-). Karin is ruim 20 jaar getrouwd met de liefde van haar leven Marc. Maar dan besluit Marc verder te gaan met zijn jongere minnares. Een paar dagen later staat de politie op de stoep en vertelt Karin dat haar man is overleden. Karin gelooft echt niet dat het een ongeluk is en gaat zelf op onderzoek uit. Dit is wederom een vet boek van de Crime Compagnie. Ik lees graag hun boeken omdat ik het genre zo fijn vindt lezen.

Je kunt het boek Mannenjacht van Marion van de Coolwijk hier bestellen.

 

Boekentip 5 | Noorderlicht | Mariska Overman

De Nederlandse Noor ontmoet 3 vrienden op een literair forum op internet. De Deense Frode, Duitse Katja en de Engelse Magnus. Iemand heeft het idee om in de winter te gaan zeilen in Noorwegen. Ze willen het Noorderlicht zien. Maar er moet iemand dood van deze 4. Dat is de afspraak. Zelf heb ik ook het Noorderlicht gezien in 2019 en ik kon me zo goed inleven hoe ze daar op dat zeilschip gezeten hebben. Het is een spannend maar ook een heel bizar boek.

Je kunt het boek Noorderlicht van Mariska Overman hier bestellen.

 

Boekentip 5 | Style your life | Lonneke Nooteboom

Heerlijk boek voor iedereen die houdt van mode, make-up, leuke plekjes in Nederland en lekker eten. Lonneke is bekend van Instagram waar ze 200.000 volgers heeft. Ze is onlangs 50 geworden en ziet er echt überknap uit voor haar leeftijd. Dit heerlijke boek neemt je mee in haar wereld en ze deelt alles met je. Over haar vrouwenziekte, lekkere tussendoortjes en hoe ze best veel kilo’s is afgevallen. Heerlijk boek om te lezen op een zonnige middag maar ook een leuk cadeautje om weg te geven. Ik heb de papieren versie gekocht omdat het boek echt heel mooi is om ergens in je interieur neer te leggen. Of zoals ik, op de plank in mijn kantoor.

Je kunt het boek Style your life van Lonneke Nooteboom hier bestellen.

 

Boekentip 7 | leesboeken voor de zomervakantie | Dubbel bedrog | Julienne Brouwers

Myrthe is huisarts, haar man Olivier advocaat en ze hebben samen een zoontje. Het huwelijk van Myrthe en Olivier is op dit moment niet zo gemakkelijk en daarom besluiten ze een weekje naar een vakantiepark in het Zuiden van Nederland te gaan. Daar krijgen ze ruzie en om af te koelen, gaat Olivier een stukje wandelen. Maar….. hij komt niet meer terug. Een dag later wordt hij gevonden met een gat in zijn hoofd en met een rode onderbroek aan. Na de begrafenis gaat Myrthe op onderzoek uit en komt ze er achter dat ze al een tijdje bedrogen wordt. Haar man had dus ook nog een minnares. Wat weet zij van de rode onderbroek? Samen gaan ze op onderzoek uit. En dan gebeurt er zoiets heftigs waar niemand aan dacht.

 

Je kunt het boek Dubbel bedrog van Julienne Brouwers hier bestellen.

leesboeken voor de zomervakantie

 

Boekentip 8 | leesboeken voor de zomervakantie | Zomeravond | Suzanne Vermeer

Een boek van Suzanne Vermeer mag absoluut niet ontbreken in mijn lijst met zomervakantieboeken. Ik lees heel graag boeken van Suzanne Vermeer (die eigenlijk een man is;-). Maar dat mag de pret niet drukken. Ook deze allernieuwste vond ik zo goed en ook deze kon ik niet wegleggen. Ik wilde steeds maar blijven lezen.

Lauren is met haar ouders en haar zusje op vakantie in Frankrijk. Haar zusje gaat naar een discotheek maar komt niet meer terug. Een paar dagen later wordt ze gevonden met ingeslagen schedel. Als een verdacht wordt opgepakt en tot levenslang wordt veroordeeld, blijft er twijfel ontstaan bij Lauren. Als Lauren jaren later officier van justitie is in Groningen, wordt ze benaderd door een Franse journaliste die podcasts maakt over moordzaken die haar altijd zijn bijgebleven. Ze vraagt Lauren om mee te werken aan een uitzending. Lauren reist af naar de Franse stad waar haar zusje vermoord werd.

leesboeken voor de zomervakantie

 

 

Je kunt het boek Zomeravond van Suzanne Vermeer hier bestellen.

 

Boekentip 9 | Een nieuw begin | Angelique Haak

 

Toen ik het eerste boek van Angelique Haak (een nieuw begin) gelezen had, was ik compleet fan van haar schrijfwijze en haar boeken. Ik kwam erachter dat ze inmiddels 4 boeken had geschreven en ik heb ze allemaal na elkaar uitgelezen. Ze zijn spannend, meeslepend en je kunt ze niet wegleggen. Ik heb van elk deel genoten. Je kunt ze allemaal afzonderlijk lezen, maar ik vond het fijn om met het eerste deel te beginnen en zo naar deel 4 te lezen.

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur maar heeft een verleden dat nogal pijnlijk is. Ze verhuisd van het Noorden van Nederland naar Rotterdam omdat ze een nieuwe baan bij de politie daar heeft. Ze werkt aan een heftige moordzaak. Maar dan blijkt dat deze zaak wel heel veel raakvlakken en rauwe randjes heeft met haar zusje met wie ze geen contact meer heeft. En net als het contact weer beter is met haar zusje gebeuren er wel hele rare en lugubere dingen. Jennifer’s eigen vriend zal er toch niks mee te maken hebben?

 

De oudere boeken zijn nu wel erg fijn geprijsd zie ik.

 

Je kunt het boek Een nieuw begin van Angelique Haak hier bestellen.

 

Boekentip 10, 11 en 12 | Angelique Haak

 

Deel 2 Uitgeschakeld van Angelique Haak kun je hier bestellen

Deel 3 Zwarte Ziel van Angelique Haak kun je hier bestellen 

Deel 4 Nooit meer alleen van Angelique Haak kun je hier bestellen

 

Boekentip 13

 

 

En nu hoop ik maar dat er heel snel een nieuwe boek van Angelique Haak komt. Ik wacht er met smart op.

Heel veel leesplezier wens ik jou deze zomer toe met mijn top 10 leesboeken voor de zomervakantie.

 

Ben jij op zoek naar een prachtig naamcadeau? Bezoek dan ons andere bedrijf: webwinkel met naamcadeaus

 

 

Als je een boek bestelt via 1 van mijn bovenstaande linkjes ontvang ik een klein bedrag hiervoor.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.