linnen gordijnen in de slaapkamer

Linnen gordijnen in de slaapkamer

Linnen gordijnen in de slaapkamer

Onze slaapkamer: de plek in huis waar ik heerlijk tot rust kan komen. Natuurlijk om te slapen, maar ook om even een boek te lezen, een Netflix serie te kijken of muziek te luisteren. Mijn slaapkamer moet de plek zijn waar ik kan onthaasten. Het benedenverdieping is best druk bevolkt als ons hele samengestelde gezin thuis is. Daarom wilde ik graag een plekje in huis voor mezelf. Waar moet een slaapkamer nu aan voldoen? Kies zeker voor linnen gordijnen in de slaapkamer. Ik vertel je er alles over hieronder.

 

linnen gordijnen in de slaapkamer

Wat maakt een slaapkamer gezellig?

Ik vind een slaapkamer gezellig als deze warmte uitstraalt. Cozy sleeping zoals de Engelsen zo mooi zeggen. Als je het gevoel hebt dat je in een veilig nestje ligt te slapen. Om dat gevoel te creëren schilderde ik wederom alle muren in mijn slaapkamer zwart. Deze keer schilderde ik ook het plafond zwart. Vorige keer vond ik dat witte plafond zo afsteken tegen die donkere muren. Ooit sliep ik in een hotel met een donker plafond en ik vond dat zo mooi.

linnen gordijnen in de slaapkamer

Gordijnen in de slaapkamer

Manlief en ik waren het snel eens over de raambekleding: dat moesten linnen gordijnen in de slaapkamer worden. We hadden online al wat rondgekeken waar mooie linnen gordijnen te koop waren en we kwamen uiteindelijk in een fysieke winkel dichtbij huis terecht: Decorette in Asten heeft een hele mooie collectie. We zijn naar de winkel gegaan en werden daar heel vriendelijk geholpen door iemand die heel veel kennis en ervaring heeft met linnen gordijnen.

Al vrij snel werden we gebeld voor het maken van een meetafspraak en toen moesten we wachten. In totaal duurde het een weekje of 4 denk ik. Eindelijk was het zover en de montageafspraak om de gordijnen te hangen, was ingepland.

De adviseur van Decorette adviseerde ons ook over het verduisteren van de gordijnen. Ik dacht altijd dat je dan een donkere binnenkant zou krijgen. Maar niets is minder waar. Je kunt deze gewoon in de kleur van het gordijnen kiezen zodat alles mooi bij elkaar past. Ik vind de linnen kleur echt prachtig staan bij de donkere muren. We krijgen zoveel complimenten als mensen ons huis komen kijken. Eigenlijk zegt iedereen hetzelfde: jullie slaapkamer lijkt op een hotelkamer. Zo voelt het voor ons ook. Onze eigen hotelkamer maar dan thuis.

linnen gordijnen in de slaapkamer

 

Shoppingtips

 1. dekbedovertrekken voor een slaapkamer net als in een hotel
 2. kalkverf voor de muur op de slaapkamer
 3. accessoires voor een hotelslaapkamer
 4. gordijnen: Decorette Asten
 5. behang achter het bed: BN WALLS Texture Stories 49101 Brown Dark
 6. vloerkleed: merk Bodilson vintage grey
 7. wandlamp achter het bed: BEPUREHOME Bubble wandlamp glas zwart
 8. staande lamp leeshoekje: BEPUREHOME Dome staande lamp glas zwart
 9. plafondlamp van glas: Lucide
 10. schuifdeur in de slaapkamer: Loftdeur.nl
 11. VT wonen dekbedovertrek

 

Lees meer

 

Een hotelslaapkamer thuis

Tiny house huren