Londen met een tiener

Londen met een tiener

In januari zat ik te denken wat ik mijn kids voor hun verjaardag zou geven. Weer een nieuw spel voor de Playstation of een stijltang? Dat zag ik eigenlijk niet zo zitten. Totdat ik een aanbieding voorbij zag komen om heel goedkoop naar Londen te vliegen. Ik vroeg of ze quality time alleen met hun moeder een leuk verjaardagscadeau vonden. Tiener en 9-jarige waren direct enthousiast. Tiener koos voor Londen en voor de 9-jarige regelde ik een weekendje bij opa en oma.

De voorbereidingen voor de reis naar Londen

Ik vraag tiener op Instagram de #Londen te bekijken en een lijstje te maken waar ze graag naartoe wil. Dat vindt ze geweldig en na een uur is het lijstje klaar. Dan kan ik aan de slag om een goedkope vlucht te zoeken. Deze boek ik via Ryanair. Gelukkig hebben ze aanbiedingen. Soms kun je al voor € 19 naar Londen vliegen.

Waar verblijven we in Londen

Omdat ik de hele vrijdag nog moet werken en we pas ’s avonds gaan vliegen, wil ik niet meer in het holst van de nacht naar Londen toe. We vliegen op Stansted. Een mooi nieuw (nou ja vrij nieuw) vliegveld op een uur rijden van Londen. Ik kijk op Booking.com naar een hotel vlakblij het vliegveld en ik heb geluk. Het Hampton By Hilton is echt net open als we aankomen in maart en moet het hotel nog volkrijgen. De kamers zijn echt goedkoop. Heel groot voordeel is dat het hotel naast de airport ligt. We komen ’s avonds aan en lopen dan naar het hotel toe. Het 2e grote voordeel is dat we ’s morgens met de trein naar Londen gaan en we ook weer te voet naar het station kunnen.

Met de trein vanuit Stansted

Er is een hele goede verbinding vanuit Stansted naar Londen. Op het vliegveld ga je naar de benedenverdieping en daar is het station. Er rijden elk uur meerdere treinen. Een kaartje is erg goedkoop. Het ticket kocht ik in de aankomsthal op het vliegveld. In een uur sta je op Liverpool Street midden in Londen. Let op: er is nog een halte: Tottenham Hale. Hier niet uitstappen dus als je naar het centrum wilt reizen.

London City Pass

Omdat wij op zondag alweer terugvliegen hebben we geen tijd om ook ergens binnen te kijken of in te gaan (daarvoor komen we nog een keer terug). Ga je wel meerdere dagen dan is een Londen City Pass ideaal. Met deze pas ontdek je Londen op de goedkoopste manier en hoef je niet overal in de rij te gaan staan bij populaire bezienswaardigheden. En een gratis extraatje is de transfer vanaf Stansted naar het centrum van Londen. Je kunt de London City Pass alleen bestellen bij de website van Ticketbar. Deze vind je hier. Ticketbar heeft voor jou al een aantal attracties uitgekozen zoals Buckingham Palace en de London Ey. Oh ja dat vergeet ik bijna. Je krijgt ook nog een gratis ticket met de Hop On Hop Off bus. Als je vaker mijn reisblogs leest dan weten jullie dat ik een fan ben van dit concept. Je stapt in de bus, blijft lekker zitten en kijkt rond en je stapt uit waar jij wilt. Ben je klaar met het bezichtigen van de bezienswaardigheid dan ga je weer in de bus zitten. Ik gebruik dit concept altijd als ik net in een stad aankom die ik niet ken.

Metro in Londen

Ik kocht op het metrostation Liverpool Street een 2-daagse pas. Ideaal vind ik. Er zijn daar ticketautomaten waar je deze gemakkelijk kunt bestellen en betalen met je creditcard of pinpas. Wil je liever hulp? Dan zijn er ook bemande ticketoffices.

 

Londen met een tiener #tip 1: de M&M store

Als je nog nooit in een M&M store geweest bent dan is dit een musthave voor een tiener. Wij hadden het al ooit in New York gezien maar vonden ook de store in Londen geweldig. Zoveel M&M’s heb je nog nooit bij elkaar gezien. Het adres van de store in Londen is: M&M’s World, 1 Swiss Ct, London W1D 6AP, Verenigd Koninkrijk. Je neemt de metro vanaf Liverpool Street naar Leicester Square. Ik installeer altijd de app: MetroO op mijn telefoon (even zoeken in de app store donkergroen bolletje met een witte M erin). Deze app brengt je super gemakkelijk van het ene metrostation naar het andere. Als je uitstapt bij Leicester Square dan loop je heel gemakkelijk naar de M&M store. Om geen tijd te verliezen voer ik het adres van de bezienswaardigheid in op mijn iphone. En dan klik ik op de voetganger. Zo loop ik recht op mijn doel af. De buurt van Leicester Square is ’s avonds ook erg leuk.

 

Londen met een tiener #tip 7: China Town

Je gaat weer terug naar Leicester Square waar je vanmorgen was bij de M&M store en je loopt naar China Town. Een ware belevenis als het donker is met al die mooie lichtjes en je ruikt de Aziatische geuren op straat.

 

TO BE CONTINUED

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.