mijn baby slaapt slecht tips van Zomerzoen

Mijn baby slaapt slecht | tips

Mijn baby slaapt slecht

Gastblog van Marieke en William: in februari dit jaar is ons kindje geboren. Onze zwangerschap verliep niet helemaal zoals ik vooraf had gedacht. Ik was namelijk echt 9 maanden misselijk. Wat was ik blij dat Lisa uiteindelijk ter wereld kwam en we hadden zo gehoopt dat nu die roze wolk zou komen. Maar echt niet dus. Lees hieronder mijn tips over mijn baby slaapt slecht.

Wat hebben we allemaal geprobeerd toen onze baby niet wilde slapen?

We kregen zoveel tips van iedereen en hebben echt alles geprobeerd. Op een gegeven moment zagen we echt door de bomen geen enkel bos meer. Ik was zo vermoeid van al die maanden slecht slapen en misselijk zijn ’s nachts. Ik liep echt op mijn tandvlees. Was snel aangebrand. Wilde het liefst zo weinig mogelijk bezoek. Als William ’s avonds thuiskwam uit zijn werk begon ik te mopperen tegen hem. We aten altijd heel erg gezond en nu was het vaak een snelle hap. Dat kwam mijn gewicht ook niet ten goede. Ik geef een aantal tips die we van heel veel mensen kregen.

 

Het ritme van een baby | mijn baby slaapt slecht

Is jouw kindje nog geen 6 weken dan is de kans groot dat hij of zij overdag heerlijk slaapt en jullie ’s nachts wakker houdt. Jullie baby heeft een omgekeerd ritme van dag en nacht. Ik adviseer jullie om even af te wachten totdat je kindje 6 weken is voordat je hier iets aan gaat doen. Dit is heel normaal hoorde ik van het consultatiebureau en de huisarts. Na 6 weken zal het dagritme en nachtritme van jullie babietje vanzelf omdraaien.

 

Tip 1 Ritme overdag

Kinderen zijn gebaat bij een duidelijk ritme. Vroeger had je de 3 R’s. Ritme Reinheid en Regelmaat en eigenlijk gelden deze nog steeds. Als je overdag vaste tijden aanhoudt voor voeding en even knuffelen of in de box liggen dan zal jouw kindje sneller dit ritme oppakken.

Tip 2 Rust

Vaak worden babietjes in de box gelegd en liggen daar ook te slapen. Jouw kindje zal meer rust ervaren als het fijn in zijn of haar bedje ligt op een rustige kamer. Ga jij beneden stofzuigen? Gewoon lekker doen. Daar heeft jouw kindje geen last van. Minder rustig is een slaapplek in de box en daarbij nog een radio of TV aan.

Tip 3 Leer jouw kindje begrijpen

Dit was eigenlijk wel onze meest ultieme tip die we kregen van de zus van de buurvrouw. Zij had een probleemloze zwangerschap gehad maar hun kindje sliep maanden nooit ’s nachts. Overdag trouwens wel. Zij raadde me de baby slaapgids aan. Wat een openbaring. Al na 3 dagen merkten wij een compleet verschil met daarvoor. Na 10 dagen sliep Lisa door. Dit is echt de oplossing voor vermoeide ouders.

 

Veel succes met de tips en hopelijk hebben jullie binnenkort ook jullie nachtrust weer terug.

 

Lees meer:

  1. hoeveel kinderbijslag krijgen we
  2. luxe hotelkamer thuis
  3. kinderkameraccessoires in themas

 

Liefs van Marieke en een knuffel van Lisa

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.