De perfecte jongenskamer inrichten – handige tips

De ideale jongenskamer inrichten: wij geven tips

Is de kamer van je zoon aan een make over toe? Dan helpen wij je graag zijn nieuwe jongenskamer zo leuk én functioneel mogelijk in te richten. In dit artikel krijg je drie tips voor het inrichten van de perfecte jongenskamer, die je ook bij het inrichten van de jongenskamer in jouw woning kunt toepassen. Succes!

jongensbed super cool speelhut

 

Hippe jongensnaam

Ben jij op zoek naar een hippe jongensnaam? Lees dan hier de top 100. 

hippe jongensnamen

 

Zorg voor een gezamenlijk spel

Vindt jouw zoon het leuk om met andere kinderen te spelen? Zorg dan voor een gezamenlijk spel in de slaapkamer. Overigens is samen spelen niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Door met broertjes, zusjes, vriendjes en/of vriendinnetjes te spelen, ontwikkelt je zoon zijn sociale vaardigheden.

Je kunt een klein goaltje in de slaapkamer zetten om samen spelen te bevorderen, maar ook wat kleiner speelgoed als een treinbaan of een blokkentoren. Wees creatief en kies een gezamenlijk spel dat jouw zoon leuk vindt. Hier kan hij zich vervolgens uren mee vermaken.

tips voor een jongenskamer

 

Luiertaart door José Hermsen-Hens

Wil jij binnenkort een luiertaart gaan maken? Wij geven je tips hoe je dit kunt doen en hebben heel veel inspiratiefoto’s van lezers van onze blogs ontvangen. Bekijk het hier. 

 

Voeg een element met functionele actie toe

Jongens vinden het heerlijk om lekker te ravotten. Het is niet de bedoeling dat de slaapkamer van je zoon iedere dag één grote troep is, maar er mag best geleefd worden. Door een element met functionele actie toe te voegen, maak je de slaapkamer van je zoon net wat spannender.

Een goed voorbeeld van een element met functionele actie voor de jongenskamer, is een wasmand met een basketbalnet erboven. Je zoon kan er lekker mee spelen en jij profiteert ook van dit accessoire in de slaapkamer, want nu ligt de vieze was in ieder geval netjes in de wasmand en niet meer op de grond.

super coole jongenskamer

Stimuleer creativiteit

Vindt jouw zoon het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is het belangrijk zijn creatieve uitspattingen te stimuleren. Dit doe je door de juiste creatieve elementen aan zijn slaapkamer toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een knutseltafel in de slaapkamer zetten, maar je kunt ook een krijtbord ophangen. Wat jouw zoon ook leuk vindt: er is altijd een creatief meubel of accessoire te vinden dat bij hem past. Je hoeft dit meubel of accessoire alleen in zijn nieuwe slaapkamer te zetten en voilà, je creatieve zoon kan zich helemaal uitleven!

krijtbord in kinderkamer  

Extra tip: luister naar je zoon

Natuurlijk heb je zelf enkele ideeën voor de nieuwe slaapkamer van je zoon, maar hij moet zijn nieuwe kamer ook leuk vinden. Als je de slaapkamer van je zoon opnieuw in gaat richten, is het dan ook belangrijk om dit samen met hem te doen. Luister naar je zoon, kom zelf met ideeën en samen richten jullie de leukste jongenskamer in.

 

Wil je elke dag op de hoogte blijven van heel veel coole jongenskamers? Volg ons dan op Pinterest. Elke dag nieuwe pins vind je hier.

 

jongenskamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.