verbouwen of verhuizen kinderkamer

Praktische tips voor een verbouwing of verhuizing

Verbouwen of verhuizen? Lees deze praktische tips

Staat er een verbouwing op de planning of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Op deze pagina geven we enkele praktische tips voor het verbouwen van de kinderkamer, maar krijg je ook enkele tips om je verhuizing met het gezin voor te bereiden. Door de informatie op deze pagina door te lezen, bereid je je optimaal voor op deze belangrijke gebeurtenis binnen het gezin.

Tips voor het verbouwen van de kinderkamer

Je zoon of dochter slaapt al jaren in exact dezelfde kinderkamer en nu ben je van plan de inrichting van de slaapkamer te veranderen. Niet door een paar nieuwe meubels te kopen, maar door de slaapkamer flink te verbouwen. Hieronder geven we je enkele praktische tips voor het verbouwen van de kinderkamer, voor het mooiste resultaat.

Tip 1: maak een plan

Voor je begint met het verbouwen van de kinderkamer, is het goed om een plan te maken. Je bedenkt wat je precies wil veranderen, maar ook hoe je dit wil doen. Pas als je een plan hebt, ga je aan de slag met de verbouwing. Zo weet je namelijk zeker dat het eindresultaat van de verbouwing aan je eisen voldoet.

Tip 2: stel een budget op

Als je een plan maakt voor de verbouwing van de kinderkamer, is het goed om een budget op te stellen. Zeker als je niet te veel geld hebt om de kinderkamer te verbouwen, is het verstandig om van tevoren te bepalen wat je precies uit wil geven aan de nieuwe slaapkamer van je zoon of dochter. Bedenk niet alleen wat je maximale totaalkosten zijn, maar ook wat je uit wil geven per meubelstuk. Heb je bijvoorbeeld een budget van 2000 euro, dan is het goed om voor jezelf te bepalen waar je dit geld aan uit wil geven. Dit betekent dat je per meubelstuk bepaalt hoe duur het ongeveer mag zijn.

Tip 3: verzamel de juiste mensen om je heen

Schilderen of behangen kun je zelf nog wel doen, maar grotere klussen laat je beter over aan een expert. Moet de kinderkamer bijvoorbeeld opnieuw gestuukt worden, dan ga je op zoek naar een goede stukadoor bij jou in de buurt. Moet de elektra opnieuw aangelegd worden, dan ga je op zoek naar een elektricien. Bedenk voor jezelf wat er moet gebeuren in de kinderkamer, wat je zelf kunt doen en wie je nodig hebt om je te helpen. Vervolgens verzamel je de juiste vakmannen om je heen, die direct aan de slag gaan met de verbouwing van de kinderkamer.
Als je alleen de kinderkamer wil verbouwen, kun je de meeste dingen gewoon zelf doen. Je huurt misschien een schilder of stukadoor in, maar de meeste bouwwerkzaamheden voer je gewoon zelf uit. In dit geval is het dan ook niet nodig een aannemer in te huren voor de verbouwing. Is de verbouwing wat groter, bijvoorbeeld omdat je de hele bovenverdieping onder handen wil nemen, dan is het wel verstandig een aannemer in te huren voor de verbouwing. Een aannemer neemt niet alleen veel werkzaamheden en taken uit handen, maar neemt ook de zorgen van de verbouwing op zich. Zeker als je het zelf al druk genoeg hebt met je werk en de kids, is het fijn een aannemer in de arm te nemen voor jouw omvangrijke verbouwing.
Extra tip: zoek een vervangende slaapruimte voor je kind
Je kunt je kind in een slaapkamer laten slapen die nog niet helemaal af is, maar het is beter een vervangende slaapruimte te zoeken in de periode van de verbouwing. Zeker als er met chemische middelen wordt gewerkt tijdens de verbouwing, is de slaapkamer geen fijne slaapruimte voor jouw zoon of dochter. Pas als de slaapkamer helemaal af is en er geen chemische luchtjes meer hangen, kan je zoon of dochter er gaan slapen. In de tussentijd slaapt je kind bij jou op de kamer, op de logeerkamer of bij een broer of zus. Dit is niet altijd even handig, maar wel beter dan het slapen op een half verbouwde slaapkamer.

Tips voor een vlekkeloze verhuizing met het hele gezin

Een verhuizing brengt altijd stress met zich mee, maar het verhuizen van het gehele gezin kan al helemaal stressvol zijn. Om jouw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, vertellen wij je graag wat je precies moet regelen voor de grote dag. Gebruik je onderstaande planning voor je verhuizing, dan weet je zeker dat alles goed gaat en je zonder enige problemen in je nieuwe huis kunt trekken.

3 maanden voor de verhuizing

In de laatste maanden voor de verhuizing ben je vooral bezig met de inrichting van je nieuwe woning. Je bepaalt de woonstijl en kleuren voor je nieuwe huis, maar je gaat ook meubels uitzoeken en bestellen, vloeren bestellen, raamdecoratie kopen, een keuken aanschaffen en een badkamer kopen. Ook doe je ideeën op voor de verlichting in je nieuwe huis. Moet er geklust worden, dan bel je alvast een paar klusjesmannen.

3 weken voor de verhuizing

In de laatste weken voor de verhuizing regel je verhuisdozen, laat je sleutels maken en zet je de nieuwe meubels alvast in de opslag. Verder houd je je bezig met het aanschaffen van woonaccessoires. Nu je een beetje weet hoe de inrichting van je nieuwe huis eruit gaat zien, kun je woonaccessoires gaan kopen. Deze woonaccessoires kun je in de opslag zetten bij je nieuwe meubels, maar ook alvast inpakken in verhuisdozen.

2 weken voor de verhuizing

Wil je een verhuisbedrijf inhuren om je te ondersteunen op de dag van de verhuizing? Dan huur je dit verhuisbedrijf nu alvast in, zodat je zeker weet dat de verhuismannen beschikbaar zijn op de dag van de verhuizing. Wil je gebruik maken van je eigen netwerk met helpers, dan licht je hen in over de datum van de verhuizing. Verder is het verstandig de nieuwe woning alvast te poetsen, te schilderen en/of te behangen. Heb je dit alvast gedaan, dan kun je direct met al je meubels en woonaccessoires het huis in op de dag van de verhuizing.
Verder demonteer je alle grote meubels die je al kunt missen, pak je alle spullen in die je kunt missen en zet je deze spullen alvast klaar. Je kunt nog niet alles demonteren en inpakken, maar de spullen die je niet meer nodig hebt tot de verhuizing zeker wel. Hoe meer je inpakt voor de verhuizing, des te vlotter de verhuizing zal verlopen.

De dag van de verhuizing

Op de dag van de verhuizing pak je alle overige spullen in. Deze zet je klaar om direct mee te gaan met de verhuiswagen. Is je oude huis leeg, dan maak je het huis schoon. Hierna help je de verhuizers bij je nieuwe woning om alles uit te pakken, te monteren en op de juiste plek te zetten. Als alle grote meubels staan, ga je aan de slag met de woonaccessoires.
Tip: verhuis je in de winter? Hang dan eerst alle lampen op, zodat je goed licht hebt bij het uitpakken van je meubels en woonaccessoires. Doet de verlichting het nog niet, dan huur je enkele grote bouwlampen. Tot het moment dat de verlichting werkt, heb je met deze bouwlampen in ieder geval goed licht in je nieuwe huis.
 
bron foto: Pinterst Tellkiddo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.