Een stoere jongenskamer inrichten: 10 tips van Zomerzoen

10 tips om een stoere jongenskamer in te richten

Kan de slaapkamer van jouw zoon wel een make-over gebruiken? Dan raden wij je aan de jongenskamer volgens een bepaald thema in te richten. Door een thema te kiezen voor de jongenskamer, is het gemakkelijker de juiste meubels, woonaccessoires en wanddecoratie te vinden. In dit artikel lees je welke tien thema’s je kunt gebruiken om een stoere jongenskamer in te richten.

Volg jij Zomerzoen kinderkamerinspiratie al op Pinterest? We delen dagelijks heel veel inspiratie voor de meest gave kinderkamer.

Thema #1: dieren

Is jouw zoon een groot dierenliefhebber? Richt zijn slaapkamer dan in volgens het thema dieren. Kies voor houten meubels in de jongenskamer, zoek accessoires waar verschillende soorten dieren in terugkomen en plak een gezellig dierenbehangetje op de muur. Klaar!

jongenskamer tips om in te richten

Wil jij alles lezen over de Zotte Zomerzoen Dagen en wat de korting inhoudt? Lees het hier.

Thema #2: oerwoud

Je kunt er ook voor kiezen je op het thema oerwoud te richten bij het inrichten van de slaapkamer van je zoon. Bij dit thema horen houten meubels, verschillende soorten dieren en eventueel (nep)planten.

kinderkamer jungle

Wil je nog meer ideetjes opdoen voor de muren van je kinderkamer? Wij hebben tips voor je verzameld. Je vindt ze hier.

Thema #3: een wereldstad

Zie je jouw zoon als echte ontdekkingsreiziger? Richt zijn slaapkamer dan in volgens de stijl van een bepaalde wereldstad. Denk hierbij aan New York, Londen of Amsterdam.

kamer met behang parijs

Thema #4: de ruimte

Kijkt jouw zoon ontzettend op tegen astronauten als André Kuipers? Richt zijn jongenskamer dan in volgens dit thema. Schilder een raket op de muur, plak sterren op het plafond die in het donker oplichten en zoek accessoires die bij dit thema passen.

kinderkamer astronaut

Thema #5: een bekende film

Je kunt de slaapkamer van je zoon ook inrichten volgens het thema van een bekende kinderfilm. Denk hierbij aan Toy Story, Cars, Monsters & Co en ga zo maar door. Kies wel een film die je zoon niet nu alleen leuk vindt, maar over een paar jaar nog steeds met plezier zal kijken. Zo weet je zeker dat je zoon over een paar jaar nog steeds blij is met de inrichting van zijn jongenskamer.

kinderkamer cars thema

Ben je op zoek naar een gave vloer voor in de kinderkamer? Wij werken vaak samen met Yourfloor bedrijf in Oss.

Thema #6: superhelden

Is jouw zoon groot fan van een of meerdere superhelden? Dan kun je de jongenskamer ook volgens dit thema inrichten. Er zijn vele leuke accessoires te vinden die bij dit thema passen. En ben je goed met een kwast? Dan kun je zelfs een superhelden muurschildering maken.

kinderkamer super hero

Thema #7: dino’s

Dino’s zijn hartstikke cool. Wil je een stoere jongenskamer inrichten, dan is dit thema zeker interessant. Ook goed om te weten; er zijn vele accessoires met afbeeldingen van dino’s, waaronder kussentjes, dekens, dekbedovertrekken en zelfs lampen.

slaapkamer dino thema

Thema #8: voertuigen

Speelt jouw zoon het liefst met autootjes? Dan kun je zijn slaapkamer een stoer voertuigen thema geven. Zet een autobaan in de slaapkamer, koop behang met auto’s en zoek een echte auto lamp. Zwerven er wat auto’s rond in de slaapkamer, dan is dit niet eens erg. Dit speelgoed past namelijk perfect bij het thema van de jongenskamer.

kinderkamer met auto's

Thema #9: indianen

Je ziet het steeds meer: een tipi in de kinderkamer. Een tipi ziet er niet alleen leuk uit, maar biedt je zoon bovendien een prettige speelruimte. Vind je tipi’s in de kinderkamer er ook zo leuk uit zien? Dan kun je de gehele inrichting van de jongenskamer hier omheen bouwen. Dit doe je door de slaapkamer volgens een echt indianen thema in te richten.

kinderkamer indianen thema

Thema #10: nautisch

Het nautische thema bestaat uit boten, reddingsboeien, schelpen en ga zo maar door. Dit thema is niet alleen gemakkelijk door te voeren (onder andere met de kleuren rood, blauw en wit), maar brengt bovendien veel sfeer in een ruimte. Ook een kleine jongenskamer kun je prima inrichten volgens dit thema, want je hebt helemaal niet zo veel nodig om het nautische thema goed door te voeren.

kinderkamer zee thema

Ben jij benieuwd wat de top 150 van meest bijzonder kindernamen is? Wij hebben ze voor je verzameld. Lees ze hier.

Wil jij nu weten of jouw hele stoere jongenskamer in de aanbieding is? Bekijk de actie dan hier.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Als je richting haven loopt kun je aan je rechterhand het oude gedeelte in. Dat vond ik echt superleuk en dit is het Ibiza zoals je vaak op plaatjes ziet. Kleine straatjes met witte huisjes. In die straatjes hele leuke winkeltjes met Ibiza spullen. Ik ben altijd geïnteresseerd in de klantbeleving en het interieur van winkels. Erg leuk en veel ondernemers zijn erg creatief geweest met de inrichting. De rubber manden links op de foto, hebben wij veel verkocht voor stoere jongenskamers. Meer tips voor stoere jongenskamers vind je hier. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.