Tips voor een geweldige kinderkamer inrichting

Tips voor een geweldige kinderkamer inrichting

Wil je de slaapkamer van je zoon of dochter opnieuw inrichten? Lees dan onderstaande tips voor een nieuwe kinderkamer inrichting. Met de tips voor de kinderkamer in dit artikel richt je de slaapkamer van je zoon of dochter gegarandeerd goed in. De tips voor de kinderkamer zorgen niet alleen voor een trendy kinderkamer, maar helpen je ook de slaapkamer van je zoon of dochter praktisch in te richten.

Tips voor de muren van je kinderkamer vind je hier.

Zet niet te veel grote meubels in de kinderkamer

De meeste kinderkamers zijn niet zo groot. Door veel grote meubels neer te zetten, is de kleine ruimte al snel vol. Dit is zonde, want een kleine ruimte die helemaal vol staat, heeft toch een minder prettige sfeer. Daar komt nog bij dat je zoon of dochter in een volle ruimte geen plek meer heeft om te spelen. Dit is niet de bedoeling.

Zet daarom alleen de noodzakelijke meubels in de kinderkamer: een bed, een kast en misschien een bureau. Andere meubels laat je links liggen, tenzij je nog voldoende ruimte over hebt in de slaapkamer.

tips voor een kinderkamer

Ben jij op zoek naar de allerleukste tips voor kinderkamers? Wij pinnen dagelijks op ons bord op Pinterest. Als je ons volgt dan ben je altijd op de hoogte van de allernieuwste trends uit binnen- en buitenland.

Kies de juiste kleuren

Om de kinderkamer wat groter te laten ogen, raden wij je aan met basiskleuren te werken. Dit zijn kleuren als wit en beige. Naast een basiskleur, zoals bijvoorbeeld wit, kies je één kleur die je wat meer terug laat komen in de slaapkamer. Door accessoires te kopen in deze kleur, geef je de kamer wat meer sfeer.

De meeste mensen hebben een witte kinderkamer met blauwe accenten voor een jonge en roze accenten voor een meisje. Dit is hartstikke leuk, maar je kunt ook een beetje meer ‘out of the box’ denken. Kies geen blauw voor een jongen en roze voor een meisje, maar ga voor een kleur als rood, geel of groen. Ook deze kleuren staan hartstikke leuk in de slaapkamer van je zoon of dochter.

Mooie originele babynamen

Wil jij weten wat de 150 meest bijzondere en originele kindernamen zijn? Klik hier.

Benut de ruimte optimaal

Is de slaapkamer van je zoon of dochter niet zo groot? Dan is het verstandig die kleine ruimte optimaal te benutten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een hoogslaper te kopen. Koop je een hoogslaper, dan ben je het oppervlak van het bed niet kwijt. Je kunt onder de hoogslaper namelijk een speelruimte creëren of een bureau neerzetten. Dit betekent dat je ineens veel meer ruimte hebt in de slaapkamer.

Je kunt de ruimte ook optimaal benutten door een bed met bureau te kopen. Dit is een bed waar een bureau bij geleverd wordt, als compleet pakket. Dit bureau zet je onder het bed, zodat je lekker veel ruimte overhoudt in de slaapkamer. Ideaal!

jongenskamer tips om in te richten

Wil je nu tips voor een jongenskamer? Kijk dan in dit blog.

Zorg voor een ‘eyecatcher’

Tot slot kun je de slaapkamer van je zoon of dochter wat speelser maken door er een leuke ‘eyecatcher’ in te zetten. Wat dit voor blikvanger moet zijn, verschilt een beetje per kind. Voor een jonger kind is een tipi bijvoorbeeld erg leuk. Is je kind al wat ouder? Dan is de kans groot dat hij of zij niet meer in die leuke tipi gaat spelen. Voor een ouder kind kun je dan ook beter een andere ‘eyecatcher’ kopen. Dit kan een leuke stoel zijn, maar ook een mooi vloerkleed. Ook kun je de muur verrijken met een mooie blikvanger, zoals een muurschildering of een mooie poster.

zwemmen met kids

Waar kun je lekker zwemmen met kinderen? Wij hebben tips voor je op een rijtje gezet.

Betrek je kind bij de make-over

Tot slot raden wij je aan je kind te betrekken bij de make-over van zijn of haar slaapkamer, zeker als hij of zij ouder is. Jij maakt uiteindelijk de beslissingen, maar je mag best vragen wat je zoon of dochter wel of juist niet leuk vindt. Zo creëer je een slaapkamer waar jij niet alleen blij mee bent, maar je kind ook. En dit is natuurlijk het einddoel!

stoere jongenskamer Zomerzoen binnenkijker

Deze knuffel is zo leuk hé en je koopt deze bij Artis.

babykamer voor zowel jongen als meisje

Op zoek naar de allerleukste tips voor een babykamer voor een meisje? Lees ze dan in ons artikel.

Weet je nog niet wat je vanavond of morgen gaat eten? Wat dacht je van BBQ’en? Heerlijk toch en met deze tips heb je veel inspiratie.

Heb jij nu zelf een tip voor een geweldige kinderkamer inrichting? Stuur deze aan ons door voorzien van foto’s. Dan kunnen we deze toevoegen in ons artikel. Ons emailadres is info@zomerzoen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.