vakantie met kinderen in drenthe zomerzoen

Vakantie met kinderen in Drenthe | 3x de leukste vakantieparken van Zomerzoen

Vakantie met kinderen in Drenthe

Heel veel jaren geleden, toen ik zelf nog een klein meisje was, ging ik met mijn ouders op vakantie in Drenthe. Wat ik me nog herinner is de mooie natuur en de bosrijke gebieden. Voor mijn gevoel liepen we urenlang door de bossen. Mijn moeder had voor een heerlijk picknick gezorgd. Tijdens de picknick hadden mijn 2 broers en ik de slappe lach. Ik vind dat altijd bijzonder als ik me dat soort momenten uit mijn jeugd nog goed herinner. Zomerzoen heeft onderzoek gedaan naar de allerleukste vakantieparken in Drenthe. Lees hier alles over vakantie met kinderen in Drenthe.

vakantie met kinderen in drenthe zomerzoen

Drenthe

Drenthe heeft bijna 500.000 inwoners en ligt in het noordoosten van Nederland. De provincie wordt omringd door de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en de Duitse deelstaat Nedersaksen. De hoofstad van de provincie Drenthe is Assen en Emmen heeft het meeste inwoners.

Lees meer: bang dat je kindje moeilijker slaapt op vakantie? Lees onze tips. Klik hier

 

Vakantieparken in Drenthe

Wij hebben 3 vakantieparken onderzocht in Drenthe en zetten ze voor jou op een rijtje.

Vakantie met kinderen in Drenthe tip 1: Hof van Saksen in Nooitgedacht

Wij zijn heel erg fan van het Hof van Saksen en dat is niet zonder reden. Een aantal jaar geleden heeft Zomerzoen 65 kinderboerderijen ingericht op dit hele mooie vakantiepark. Als je aankomt bij het Hof van Saksen is er een hartelijk welkom. Het park is prachtig aangelegd en de boerderijen zijn allemaal anders aan de buitenkant. Het is dan ook een feestje om over het mooie park te wandelen. Het nieuwe zwembad dat eind 2017 geopend is, is echt helemaal geweldig (ook voor tieners). Dit zwembad heeft de grootste indoor glijbaan ter wereld. Dat wil je toch meemaken!

Zwemmen bij het Hof van Saksen

Waterpret en het Hof van Saksen worden vaak in 1 zin genoemd. Er zijn 3 spectaculaire indoor glijbanen. Voor de peuters is er een muzikaal peuterzwembad. De wildwaterbaan van bijna 110 meter is geweldig voor zowel ouders als kinderen dan is er buiten nog het recreatiemeer met een groot recreatiestrand en talloze speeltoestellen.

Slecht weer bij het Hof van Saksen

Is het slecht weer dan kun je je bij het Hof van Saksen prima vermaken. Op het park is een grote indoor hal aanwezig. Je kunt hier bowlen (wel even vooraf reserveren) maar ook jumpen op hele grote trampolines. Super leuk zijn de kinderacademies die kinderen kunnen volgen. Wat is nu leuker als zelf een tasje naaien of een kookworkshop volgen. Bij goed weer worden ook archeologieworkshops gegeven. Buiten in de natuur schatten opgraven. Of de avonturenacademie waarbij je vlotten bouwt en hiermee ook echt de golven op het meer gaat trotseren. Midden in de grote hal is de indoorspeeltuin. Ouders kunnen heerlijk genieten van een kopje koffie en zelfgebakken appeltaart. Wil jij dit park boeken? Klik hier

Vakantie met kinderen in Drenthe tip 2: Het land van Bartje

Omringd door de Drentse bossen ligt het mooie vakantiepark “Het Land van Bartje”. Geen zin om zelf te koken? In de 2 restaurants op het park kun je heerlijk eten. Plan ook een bezoekje aan het hele mooie zwembad op dit park. Super leuk zowel voor jong als oud. De kinderen van een vriendin vonden het pony rijden het allerleukste dat ze tijdens de vakantie gedaan hadden.

Lees meer: kindvriendelijke restaurants in Nederland. Klik hier

Vakantie met kinderen in Drenthe tip 3: Centerparcs De Huttenheugte

Midden tussen authentieke Drentse dorpjes ligt dit prachtige park van Centerparcs. De Drentse hunnebedden liggen vlakbij dit park. Dit park is ideaal als je Plopsaland in Coevorden wilt bezoeken. Als we de reviews lezen is de dierenweide en het zwembad favoriet bij de kinderen.

Wil jij een vakantie in Drenthe boeken? Klik hier voor de allermooiste parken. 

Heb jij een goede vakantietip welke we in dit artikel vakantie met kinderen in Drenthe kunnen noemen? Je mag deze onder het artikel achterlaten.

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lees meer: vakantie met kinderen in Drenthe. Klik hier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.