nachtkastje jongensthema

Van babykamer naar kinderkamer peuter – handige tips

Van babykamer naar kinderkamer peuter: handige tips

Toen je de babykamer van jouw zoon of dochter enkele jaren geleden inrichtte, zag deze er geweldig uit. De babykamer is nog altijd mooi en gezellig, maar eigenlijk past de slaapkamer niet meer bij je peuter. Het is tijd voor verandering: het is tijd voor een echte kinderkamer peuter.

In dit artikel lees je meer over het restylen van de babykamer. Zo lees je wanneer het tijd is voor een peuterkamer, maar ook hoe je de babykamer het beste om kunt toveren in een leuke en originele kinderkamer peuter.

aankleding meisjeskamer

Het kleed is een buitenkleed in de lente en zomer verkrijgbaar bij Kruidvat, Action.

Ga je klussen en weet je nog niet hoe de muren van je kinderkamer gaan worden? Wij hebben 10 tips voor je verzameld.

 

Wanneer gaat jouw peuter naar een nieuwe slaapkamer?

In enkele jaren tijd is je zoon of dochter flink gegroeid. Hij of zij past nog wel in het babybedje, maar eigenlijk is dit geen gezicht. De commode staat nog wel in de babykamer, maar die heb je niet meer nodig. Als je kindje te groot is geworden voor het babybedje en als je de commode niet meer gebruikt, is het tijd om een nieuwe kinderkamer peuter in te richten.

De meeste ouders veranderen de babykamer in een kinderkamer peuter als hun zoon of dochter ongeveer twee jaar oud is. Rond de leeftijd van twee jaar wordt het babybedje te klein en heeft je kindje de commode eigenlijk niet meer nodig. Ook krijgt je zoon of dochter rond deze leeftijd andere interesses. De babykamer was ooit erg schattig, maar is nu eigenlijk een beetje kinderachtig.

Is dit bij jou ook het geval? Dan is het tijd om die schattige babykamer om te toveren tot een leuke kinderkamer peuter.

styling peuterkamer meisje

5 tips voor een geweldige kinderkamer peuter

Het kan lastig zijn om afscheid te nemen van die schattige babykamer. Je hebt hier namelijk veel gelukkige uurtjes doorgebracht met die kleine: er zitten veel herinneringen aan de kamer verbonden. Gelukkig krijg je iets geweldigs terug voor het ombouwen van de babykamer, namelijk een gezellige kinderkamer peuter die helemaal bij jouw zoon of dochter past.

Hieronder geven we je enkele tips om de oude babykamer om te toveren tot een leuke kinderkamer peuter.

Tip 1: laat je inspireren

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: laat je inspireren bij het inrichten van een nieuwe kinderkamer peuter! Kijk eens in tijdschriften, lees leuke blogs en check eens hoe vrienden, vriendinnen en familieleden de kamers van hun peuters ingericht hebben. Hier krijg je vanzelf leuke ideeën van. Elke dag delen wij heel veel inspiratie ideetjes op Pinterest. Volg hier ons bord voor de allerleukste kinderkamers.

 

Tip 2: kies een thema

Het is hartstikke leuk om de slaapkamer van jouw zoon of dochter volgens een bepaald thema in te richten. Bovendien is dit lekker gemakkelijk, want met een specifiek thema in je achterhoofd wordt het veel gemakkelijker om meubels en accessoires te kopen voor de nieuwe kinderkamer peuter. Kies een thema dat bij de belevingswereld van jouw kindje past en de nieuwe slaapkamer is gegarandeerd een succes. Wij horen vaak dat voor jongens een stoer thema favoriet is. Met een basiskleur op de muren en veel stoere accessoires. Kijk maar eens naar de foto’s die wij ooit maakten van een hele gave jongenskamer vol met inspiratie.

stoere kast slaapkamer jongen

Kast Skip vind je hier op onze website.

De oude typemachine en stoel kochten wij op een antiekmarktje in Belgie. Het kussen is zelfgemaakt van een oude spijkerbroek.

 

Tip 3: schilder de muren

Door de muren van de slaapkamer een likje verf te geven, ziet de ruimte er direct anders uit. Je kunt er ook voor kiezen om de muren te behangen. Kies in dit geval geen zoetsappig behangetje voor de kinderkamer peuter, maar kies een wat neutraler behang. Jouw zoon of dochter moet het behang over een paar jaar namelijk nog steeds leuk vinden. Als wij stylingadvies geven dan vind ik het het mooiste om alle muren 1 kleur te geven. Bv. een grijs- of groentint. Dan heb je altijd een goede basis. Dan kun je de accessoires om de zoveel jaar wisselen en heb je toch elke keer een andere kamer zonder dat het veel geld kost.

slaapkamer padvinder

slaapkamer jongen

In deze kamer hebben we gebruikgemaakt van een aantal stoere accessoires zoals een verrekijker en een looplamp uit de doe-het-zelf-winkel.

slaapkamer jongensthema padvinder

nachtkastje jongensthema

De tor hebben we zelf getekend op een A4. Het houten bord aan de wand is een dienblad van Action waar we een tak opgelijmd hebben als catapult.

stoere jongenskamer scouting

bureau jongenskamer scounting thema

Dit is bureau Hiawatha uit onze eigen Zomerzoen-collectie. Je vindt het hier.

 

Tip 4: denk aan de veiligheid

De slaapkamer van je peuter moet er niet alleen leuk uit zien, maar moet bovendien op en top veilig zijn. Denk bij het inrichten van de slaapkamer als een beweeglijke peuter. Alle meubels en accessoires die ook maar een minimaal risico vormen, haal je weg of zet je op een andere manier neer. Houd er rekening mee dat peuters alles willen ontdekken. Zelfs accessoires die op een hoge plank staan, zijn niet altijd veilig voor die kleine.

 

Tip 5: ga slim om met een kleine ruimte

De meeste babykamers zijn niet zo groot. Dit hoeft absoluut geen probleem te zijn, maar het kan voor een uitdaging zorgen bij het inrichten van de kinderkamer peuter. Door slim om te gaan met de ruimte, voorkom je dat de slaapkamer klein en druk wordt.

Zo kun je slim omgaan met de kleine ruimte door een halfhoogslaper te kopen. Een halfhoogslaper is niet zo hoog als een standaard hoogslaper, maar biedt wel extra ruimte in een krappe kinderkamer. Je kunt bijvoorbeeld een halfhoogslaper kopen met kastruimte, waar je de kleding van jouw zoon of dochter in op kunt bergen. Ook kun je de ruimte onder de halfhoogslaper inrichten als leuke speelhoek.

Met een halfhoogslaper ben je de ruimte van het bed niet kwijt, maar benut je deze ruimte in feite twee keer. Dit is ideaal in een kleine slaapkamer.

 

Tip 6: koop een goede opberger

Zeker een kleine slaapkamer kan al snel rommelig worden. Je kunt voorkomen dat de slaapkamer van je zoon of dochter rommelig wordt door een goede opberger te kopen. Denk hierbij aan een kast of aan een kist. Leer je zoon of dochter zelf het speelgoed op te ruimen na het spelen en de slaapkamer is niet alleen goed opgeruimd, maar je bespaart jezelf bovendien veel werk. Een andere optie is een halfhoogslaper met kastruimte zoals dit model uit onze collectie.

halfhoogslaper met kastruimte

Dit is model Senna uit onze Zomerzoen-collectie. Dit model kan geleverd worden met kast, boekenplankjes, speelhut of een logeerbed. Je vindt alle modellen hier.

 

Tip 7: kies goede verlichting

Veel ouders kiezen voor een subtiele verlichting in de babykamer. In de kinderkamer peuter mag de verlichting wel wat feller zijn, hier wordt namelijk ook veel gespeeld. Je kunt ook voor een middenweg kiezen door een lamp met dimmer op te hangen.

lamp jongenskamer ster

Dit is onze bestseller voor een peuterkamer voor een stoere kerel.

 

Handig: een complete peuterkamer

Vind je het lastig de slaapkamer van jouw zoon of dochter écht leuk en praktisch in te richten? Dan kun je het jezelf ook gemakkelijk maken. Dit doe je door een complete peuterkamer aan te schaffen. Koop je een complete peuterkamer, dan hoef je helemaal nergens meer aan te denken. Deze slaapkamer is namelijk al compleet. Daar komt nog bij dat een complete peuterkamer altijd een duidelijk thema heeft. Kies een thema dat bij jouw zoon of dochter past en de nieuwe kinderkamer peuter is gegarandeerd een succes. Wij hebben vaak combideals zoals deze kast met een gratis bed.

gratis kinderbed

Bij aankoop van een kast voor de kinderkamer is er nu de actie met een gratis bed. Je vindt de actie hier.

 

help mijn kind heeft hoofdluis

Help mijn kindje heeft hoofdluis. Wij schreven een blogartikel met alle tips.

 

kinderkamer super hero

Wil jij tips om een jongenskamer heel gaaf in te richten? Lees dan hier ons artikel.

 

Vette tips voor kinderkamers vind je in ons inspiratieartikel met hele mooie foto’s die we van jullie hebben gekregen. Je vindt het hier. 

Of wil je een ladder gebruiken als decoratie in jouw huis? Hier vind je alle mooie foto’s die we van jullie kregen. Klik hier. 

babykamer Zomerzoen Elke 3

 

Heb jij nu handige tips om van babykamer naar kinderkamer peuter te gaan? Je mag ze altijd aan ons mailen naar info@zomerzoen.nl. Wij zijn erg blij met jouw input.

 

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lees meer: Is jouw kindje toe aan een peuterkamer? Klik hier voor onze tips. […]

  2. […] Lees meer: Is jouw kindje toe aan een peuterkamer? Klik hier voor onze tips. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.