Verlichting in de kinderkamer

Verlichting in de kinderkamer

Verlichting in de kinderkamer

Jarenlang was verlichting in de kinderkamer een ondergeschoven kindje. Verlichting moest vooral erg praktisch zijn. Een grote plafonnière aan het plafond. Een bureaulamp die je bij die grote winkelketen in geel en blauw kunt kopen. Dat was het wel zo’n beetje in de kinderkamer. Totdat er een kentering plaatsvond. De kinderkamer moest gezelligheid uitstralen en vooral rust en warmte. Een kind moest zich heel veilig en fijn kunnen voelen in het eigen kamertje.

Verlichting in de kinderkamer

Onze bonusdochter

Een paar maanden geleden ben ik samen gaan wonen met de man van mijn dromen. Heerlijk om weer een gezin te vormen. Hij heeft 2 kinderen en ik heb er ook 2. Voordat we gingen samenwonen vonden we het belangrijk dat alle kinderen een fijn plekje zouden krijgen in ons huis. Elk kind zou een eigen kamer krijgen waarin zeker een bed en bureau zouden passen. Onze bonusdochter wilde een frisse lichte kamer in wit met zwart en goud. Helemaal trendy natuurlijk voor een tiener.

De indeling van haar tienerkamer

De kamer van bonusdochter is een vierkante kamer en je komt de kamer binnen in een soort gangetje. De kamer heeft heel erg veel licht. De wanden hebben we wit geverfd in RAL 9016, verkeerswit (net zoals de rest van het huis). Ze heeft een loftdeur (schuifdeur) gekregen die we zwart geschilderd hebben. Het bed is een eigen ontwerp met logeerlade onderin en daar heeft ze een bijpassend bureau bij. Heel belangrijk was het voor haar dat ze een egg chair zou krijgen om lekker te kunnen chillen. Nou die staat er hoor en wat is ze er blij mee.

Verlichting in de kinderkamer

Lampen

We hebben in het midden van haar kamer een 3-tal hanglampen van glas opgehangen om het hotelsfeertje in haar kamer te versterken. Manlief heeft de draden en aansluitingen weggewerkt onder een houten plaatje dat we in dezelfde kleur als het plafond geschilderd hebben. Op haar bureau staat een hele mooie tafellamp te pronken. Ze werd direct verliefd op de lamp die er in zit. Deze lijkt namelijk op een goudkleurige diamant. Als de lamp aan is, geeft deze een prachtig diffuus licht en dat vindt ze zo gezellig op haar slaapkamer. Verlichting in de kinderkamer is nu vooral mooi maar zeker ook nog praktisch.

 

Shoppingtips

 1. grijs palletkussen VT Wonen
 2. grijs dekbedovertrek jersey
 3. sprei okergeel 
 4. kussens van Stapelgoed in army green
 5. verf Pure & Original kleur moonstone (groen) – bed
 6. verf Pure & Original kleur evening shadow (grijs) – wanden
 7. leren greepjes in zwart
 8. sierkussens met dierenkoppen
 9. bull boven het chillgedeelte
 10. stoere bureaulamp
 11. hanglamp van HK Living

Lees meer

 1. Hoe wij ons huis verbouwen met een samengesteld gezin
 2. Leeshoekje in de slaapkamer
 3. Ouderslaapkamer restylen
 4. interieurinspiratie voor de wintermaanden

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.