waarom koolhydraateten eten ontbijtbowl bosbessencake

Waarom koolhydraatarm eten

Waarom koolhydraatarm eten?

Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik diabeet. Jarenlang heb ik insuline gespoten tot het moment dat er een nieuw medicijn op de markt kwam. Dat mocht ik gaan testen van mijn internist in combinatie met een koolhydraatarm dieet. In het begin was het lastig om lekker maar toch koolhydraatarme recepten te vinden. Internet was nog niet zo groot als nu en Pinterest bestond nog niet eens (2004). Ik merkte echter wel heel snel dat mijn bloedsuikerwaardes heel stabiel bleven maar het allermooiste: ik verloor ook nog gewicht. Er waren toch wat zwangerschapskilo’s blijven plakken;-). Lees hieronder over: waarom koolhydraatarm eten?

waarom koolhydraatam eten Angeliek Nelissen

Ook als je een paar kilo kwijt wilt

Vriendinnen die recepten van mij kregen, merkten dat ze af gingen vallen door koolhydraatarm te eten. Manlief is afgelopen jaar 10 kg afgevallen door het minderen van koolhydraten. Hij drinkt heus nog wel eens een biertje of wijntje en eet een normale boterham. Maar alleen al door op te letten verdwenen er 10 kilo. Waarom koolhydraatarm eten en de lekkerste hapjes? Je vindt ze hieronder.

 

Lees meer: ondernemer zijn en chronisch ziek. Klik hier 

 

Waar koop ik koolhydraatarme producten?

De meeste producten koop ik online bij Albert Heijn. Ik vind dat fijn als deze met mijn weekboodschappen door de Albert Heijn-bezorger meegeleverd worden. Wil jij ook online bij Albert Heijn bestellen? Klik hier

 

Een andere website waar ik vaak bestel is Holland & Barrett. Zij hebben vaak acties. Daar koop ik altijd mijn amandelmeel. Ik vind dat best prijzig in de supermarkt en bij Holland & Barrett hebben ze vaak het 2e product voor € 1. Als ik die actie zie, koop ik meteen een paar zakken. Wil je ook bestellen? Klik hier

 

Mijn lekkerste koolhydraatarme recepten | waarom koolhydraatarm eten

Mijn absolute topper: Slagroomtruffels

Mijn lekkerste verwenhapje zijn toch wel mijn slagroomtruffels. Altijd heb ik een voorraadje in de vriezer. Een paar minuten laten ontdooien. Ook fijn is dat ze goed vullen. Klik hier

waarom koolhydraateten eten slagroomtruppels

Ontbijtbowl

Om de ochtend goed te beginnen raad ik jullie aan om deze eens te proberen: deze koolhydraatarme ontbijtbowl. Deze bowl is gemaakt van Griekse Yoghurt, een beetje zoetstof, nootjes en lekker fruit. Ik kies dan wel fruit waarin de minste koolhydraten zitten. Voor mij is het iedere ochtend een feestje. Ik wissel de vruchten vaak af naar gelang het seizoen. Bovendien eet ik dan niet ieder ochtend hetzelfde, afwisseling van spijs….. Klik hier

waarom koolhydraateten eten ontbijtbowl

Paprikspread

Werk ik een dagje thuis aan de keukentafel dan eet ik vaak deze paprikaspread op een koolhydraatarme cracker. De geur van de paprika’s in de oven is echt verrukkelijk. De paprikaspread is op basis van geroosterde paprika’s, knoflook en andere kruiden en roomkaas. Heerlijk op een toastje als ik van mezelf eens mag “zondigen”, maar ook jammie op een witlofblaadje of een plakje komkommer. Klik hier

Lees hieronder verder over: waarom koolhydraatarm eten?

waarom koolhydraateten eten ontbijtbowl paprikaspread

 

Mugcake met citroen & frambozen

Een mugcake…. wat? Dat was ook mijn eerste reactie toen ik ooit mijn eerste mugcake maakte. Inmiddels maak ik ze echt wekelijks en elke keer met andere ingrediënten. Deze is heerlijk fris voor in de zomer met citroen en frambozen. In de winter maak ik deze vaak met een snufje kaneel. Klik hier

waarom koolhydraatarm eten mugcake

 

Eier- of tonijnsalade

Datzelfde doe ik op feestjes trouwens vaak met mijn koolhydraatarme salade. De gasten krijgen die geserveerd op een toastje maar kunnen ook kiezen voor de koolhydraatarme versie die ik serveer op witlof of komkommer. Klik hier

waarom koolhydraateten eten ontbijtbowl eiersalade

Bosbessencake

Dit vind ik zo lekker om te maken in het weekend en niet verder vertellen…. Maar ik eet dit ook wel eens op maandagochtend als ontbijtje. Klik hier

waarom koolhydraateten eten ontbijtbowl bosbessencake

 

Slawraps

Wraps van sla vind ik eigenlijk nog wel lekkerder dan gewone wraps. Gewoon omdat het knapperiger is als je je tanden erin zet. Deze met pittige biefstukreepjes is mijn favoriet. Klik hier

 

waarom koolhydraatarm eten wraps met biefstuk

 

Pesto met kaas

Elke dag kijk ik ook uit naar de tijd dat mijn lunch is aangebroken. Mijn zelfgemaakte koolhydraatarme pesto met kaas. Heerlijk op een boterhammetje of broodje met een plakje ham of mozzarella. Klik hier

waarom koolhydraateten eten pesto

Roomkaas met zalm

Of wat dachten jullie van een geroosterde boterham met koolhydraatarme roomkaas met zalm. Dit is trouwens ook een favoriet als we een verjaardag vieren. Klik hier

waarom koolhydraateten eten roomkaas met zalm

Zoetzure komkommer

Dit is ook een hapje dat ik serveer op een hapjesplank met een verjaardag. Maar ik maak het ook vaak als we ’s avonds bloemkoolnasi eten. Die verfrissende smaak vind ik echt overal lekker bij, of het nu een hapje bij mijn lunch is of een bijgerecht bij mijn avondeten. Klik hier

waarom koolhydraateten eten komkommer

 

Gevulde courgettes met tonijn

Niet alleen ik maar ook mijn zoon van 10 jaar oud is een absolute tonijnlover. Dit recept eten wij regelmatig als lunch. Hij eet er dan een lekker broodje bij en heeft op deze manier toch een hele voedzame lunch. Klik hier

 

waarom koolhydraatarm eten courgette met tonijn

 

Omeletrolletjes met zalm

Voor de lunch ga ik ook vaak voor de koolhydraatarme omelet rolletjes met zalm. Een echt feestje op tafel, ook tijdens een echt feestje trouwens. En  nu we het toch over zalm hebben, tijdens de lunch zijn mijn zalmhapjes met dille ook een echte verwennerij. Ook deze zie je terug op tafel als ik een feestje heb of als we in het weekend een lekker tapasplankje maken. Klik hier

 waarom koolhydraatam eten omeletrolletjes

Salade met kip

Van alle koolhydraatarme recepten is deze salade wel mijn favoriete voorgerecht. Deze kun je trouwens ook prima als hoofdgerecht serveren. Vooral lekker in de zomermaanden. Klik hier

waarom koolhydraatam eten kipsalade

Tomatenbouillon

Soepjes vind ik ook lekker om mijn avondmaaltijd mee te starten. Of in het weekend met een broodje. Deze tomatenbouillon is het hele jaar door lekker en heel erg gezond. Klik hier

waarom koolhydraatam eten tomatenbouillon

 

Lees meer: unieke kindernamen. Klik hier

 

Gehaktballetjes in stroganoffsaus

Als hoofdgerecht wil ik jullie mee laten genieten van, voor mij, de allerlekkerste gehaktballetjes in stroganoffsaus die ik ooit heb gegeten, uiteraard ook weer koolhydraat arm. Vooral in de herfst en in de winter kan ik hier heel erg van genieten. Klik hier

waarom koolhydraatam eten stroganoff

Sate van varkenshaas

Maar ook van mijn zelfgemaakte saté van varkenshaas kan ik, en het hele gezin trouwens, heerlijk smullen. Klik hier

waarom koolhydraatam eten sate

Toetje met noten en mascarpone

Dit toetje met noten en mascarpone eet ik ook regelmatig wat later op de avond. Gewoon als ik trek heb. Je kunt dit toetje steeds afwisselen. De basis blijft hetzelfde. Op de foto heb ik het gefotografeerd met nootjes voor een diner in de decembermaand. Dit is ook lekker met aardbeien, bosbesjes of frambozen. Deze fruitsoorten bevatten het minste koolhydraten. Klik hier

waarom koolhydraatam eten toetje met mascarpone

Kiphapje met mango en bacon

Oh jee, ik zou ze bijna vergeten, ik heb nog een paar recepten van heerlijke hapjes waarmee je je gasten, of jezelf, eens lekker kunt verwennen. Tijdens een feestje ontbreken mijn hapjes met gamba en mango in ieder geval nooit hoewel ik ze soms afwissel met mijn kiphapje met bacon en mango. Ze smaken niet alleen voortreffelijk maar de kleur van de mango geeft het hapje een heel erg feestelijk tintje. Klik hier

waarom koolhydraatam eten toetje kiphapje

 

Lees meer: babykamertrends van dit seizoen. Klik hier

 

Gevulde tomaatjes & waarom koolhydraatarm eten

Deze tomaatjes zien er altijd erg lekker uit en zijn altijd succes op een hapjesplank bij een verjaardag. Voor de kids gebruik ik ook wel knakworstjes om deze leuke hartjes te maken. Voor de volwassenen vul ik ze met eier- of tonijnsalade. Klik hier

waarom koolhydraatam eten toetje tomaat

Gehaktballetjes

Heel gemakkelijk om te maken en je kunt ze warm of koud eten. Ik koop bij Hema altijd van die leuke prikkertjes zodat het er extra leuk uitziet. Klik hier

waarom koolhydraatam eten toetje gehaktballetjes

Gamba en mango waarom koolhydraatarm eten

Voor de visliefhebbers maak ik dit hapje vaak. Ook als we in het weekend met ons gezin een lekkere hapjesplank maken. Iedereen mag dan 3 gerechtjes kiezen voor de plank. De gerechtjes worden dan ook door iedereen zelf gemaakt. We hebben vooraf altijd veel plezier over wat we gaan koken en struinen uren onze Pinterest site af waar we elke dag heerlijk inspiratie voor je zoeken. Klik hier

waarom koolhydraatam eten toetje gamba

Zoals jullie wel hebben kunnen lezen zijn heel veel van bovenstaande gerechtjes zowel te serveren als ontbijt, als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht, als toetje of als hapje tijdens een feestje of om van ieder weekend een echt feestje te maken. Ik laat het aan jullie over welk gerecht jullie wanneer willen serveren.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

 

Over Zomerzoen

Weten wat andere klanten over ons zeggen. Klik hier

Welke vette bedden zijn er deze week in de aanbieding? Klik hier

Volg ons op Pinterest. Klik hier

Volg ons op Instagram. Klik hier

Zomerzoen werd ruim 15 jaar geleden opgericht door Angeliek Nelissen. Wil je weten hoe zij 3 succesvolle bedrijven runt. Klik hier

 

Heb jij ook een lekker recept of wil je meepraten over waarom koolhydraatarm eten? Stuur ons de foto toe op info@zomerzoen.nl en wij nemen jouw foto op in ons artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.