wij gaan verhuizen blog van Janette

Wij gaan verhuizen – lees mee in het bouwblog van Janette

Wij gaan verhuizen

Wij gaan verhuizen: augustus 2017: Inrichten van onze nieuwgebouwde woning. Ben je net zoals ik geïnteresseerd in het inrichten van een woning, misschien toevallig ook nog het inrichten en
stijlen van een nieuwbouwhuis? Leuk! Mijn naam is Janette en ik ben moeder van 2 temperamentvolle kids. Ik werk als beleidsmedewerker sociaal domein, maar ben van huis uit planoloog. Niet vreemd met verschillende trajecten en procedures over huizen, woningbouw en ontwerpen van woonwijken dus. Maar over een paar weken is het zover: dan mogen we zelf weer gaan klussen en verhuizen! En niet te vergeten: heerlijk stijlen, ontwerpen, inrichten en indelen van alles wat bij een huis hoort. Van schuur, langs de woonkamer, in de slaapkamer en via de badkamer, naar de zolder.

wij gaan verhuizen blog van Janette

Opleverdatum: Wij gaan verhuizen

Zo, daar mogen we dan, eindelijk! Want de opleverdatum voor ons eigen kasteeltje is bekend en omdat wij (ik en mijn partner Sebastiaan) opdrachtgever zijn, mogen we tussen de bouwlieden door al eerder dan de daadwerkelijke oplevering of sleuteloverdracht aan ons paleisje klussen. Dus sorry bouwvakkers als ik in de weg loop, maar kom op met die behanglijm en betonmolen! Wij staan al te trappelen.

Ons huis verkocht: Wij gaan verhuizen

Nadat wij bijna een jaar geleden ons eerste (nieuwbouw) rijtjeshuis hebben verkocht, mogen we toch echt beginnen aan het nieuwe avontuur. Het werd ook wel tijd, terug gaan wonen in het huis van (schoon)mama op je 33 ste met de twee kleintjes (Annabella en Daniel) doet ook wat met je…en je relatie. Gelukkig hebben de kleine brakken van 2 en 5 er niet zoveel besef van en is wonen in het huisje van oma alleen maar leuk. Al vinden zij de moodboards van hun toekomstige kamertjes wel heel erg interessant en bij bezoekjes op de bouw kijken ze hun oogjes uit: ‘Dan komt hier komt je roze half hoogslaper bedhuisje op maat gemaakt door papa’ en ‘Mama, komt hier dan mijn glitterbehang of mijn Disney prinsessen behang?’. Ook zij kunnen niet wachten.

In mijn hoofd heb ik het al 100.000 keer ingericht

In mijn hoofd en op papier heb ik de woning al helemaal ingericht, aangekleed en uitgedacht. Van allerlei op maat te maken meubels voor de inrichting (succes manlief!), want al die ideeën en maten hebben ze natuurlijk niet in standaard kasten en bedden. Tot nieuw te knutselen frutsels van oude te hergebruiken materialen voor de aankleding. En wat hadden we ook alweer aan bestaande meubels en accessoires in de opslag staan? Misschien toch maar even gaan spieken tussen de dozen en planken. Ach, als ik aan mijn kleurenpalet voldoe en vasthoud aan mijn moodboardjes komt het echt wel goed.

Hoe verliep het traject?

Maar uiteraard zijn we hier op dit punt niet van de een op de andere dag beland. Na de verkoop van ons huis zijn we aan de slag gegaan met het kopen van een kavel voor een vrijstaande woning in Etten-Leur. Daarna volle bak voor het ontwerpen van een huis. Maar waar moet je beginnen? Na rondvragen en informeren toch besloten om voor een zogeheten ‘catalogus woning’ te kiezen. Natuurlijk zijn er diverse redenen om zelf te ontwerpen en te (laten) bouwen of juist niet, maar die afweging is voor nu minder interessant. Wie weet in een volgende blog….

Wat kozen een catalogus woning

Wij kozen voor laten bouwen door een aannemer en dan een catalogus woning. Het woord zegt het al, je kiest een type uit een catalogus van een betreffende bouwer naar keuze (er zijn er een hoop!), waar je vervolgens vanalles op kan aanpassen en wijzigen naar eigen wens en inzicht. Je gaat wel in eerste instantie uit van een standaard plattegrond (want daar kom je met de eisen uit een bestemmingsplan en de plattegrond van de kavel toch vaak op uit) behorende bij een gekozen type. Maar uiteindelijk hebben wij toch nog erg veel verandert en aangepast: borstwering omhoog in combinatie met steilere kap (voor beter benut van de ruimten) boeiboorden eraf (voor een strakkere look en onderhoudsvriendelijker (je weet wel die randen die onder je kap en bij de dakgoot zitten), inloopkasten onder de trap (praktisch indelen van loze ruimte), tweede en suite badkamer,  ramen gewijzigd in deuren, ramen verplaats (de kast moet toch ergens in de kamer tegen de muur kunnen komen) en nog veel meer. Daardoor krijg je toch een geheel unieke woning van binnen en van buiten!

wij gaan verhuizen naar een vrijstaand huis

Deurbeslag, type deuren, badkamers: Wij gaan verhuizen

In de daaropvolgende tijd ben je vooral bezig met keuzes maken. Welk deurbeslag moet je kiezen, welke type deuren voor binnen en buiten (ohnee en welke kleur?!), welke keuken, wat voor indeling in de badkamers, de kleur stenen met bijbehorende voeg (passend bij de keuze die je al gemaakt hebt), type en kleur dakpannen enzovoorts. Voor buiten moest alles wel in een zelfde (mijn ) stijl passen, maar voor binnen had ik voor elke kamer natuurlijk ook een thema! Ik heb gekozen voor een mooie strakke, moderne woning aan de buitenzijde en een warme, gezellige, bourgondische sfeer binnen. De kinderkamers heb ik helemaal naar karakter van de kinderen gemaakt, tenminste tot nu toe de moodboards. Samen knippen en plakken, heerlijk! In onze slaapkamer is er rust en ruimte (niet te verwarren met rust, reinheid en regelmaat) en alle plek om terug te trekken als de kinderen wat ouder worden.

wij gaan verhuizen bouwtekening

Speelzolder: Wij gaan verhuizen

De speelzolder met werk-logeer-hobby kamer komen wat later aan bod, maar ideeën al volop! Dan kan ik lekker aan de slag met mijn hobby’s. Een mooi naaiatelier samen met mijn moeder en mijn beste vriendin: mijn zus. En dan nog de tuin, of anders gezegd de lap stuifzand. Wel een inrichtingsschets gemaakt, maar budget technisch uitvoering pas volgend jaar zomer. Mijn tweede hobby: lekker moestuinen of ‘beginners-tuinieren’. De stekjes hortensia en rozen in mijn kweekbakken halen het hopelijk tot volgende zomer. Nu weten jullie wat van mij, mijn gezin en mijn toekomstige huis. Volgende keer neem ik jullie graag mee in het maken van de moodboards en indeling van onze verschillende slaapkamers! Waarmee moet je beginnen? Waar heb ik allemaal aan gedacht en waar heb ik om te starten de inspiratie uit gehaald.

Liefs Janette

 

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Heb jij ook een huis gekocht en wil jij meepraten over ” Wij gaan verhuizen “, laat het ons hieronder weten.

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.