zwangerschap moeten afbreken blog zomerzoen

Zwangerschap afbreken – Tessa vertelt haar verhaal

Zwangerschap afbreken

Een zwangerschap afbreken. Dat is bijna een onmogelijke vraag. Tessa overkwam het en vertelt erover in dit blogartikel Mijn man en ik wilde dolgraag een 2e kindje, een broertje of zusje voor ons toen 1 jarige zoontje Lars. Vrij snel na zijn 1e verjaardag raakte ik zwanger. Dolgelukkig waren we! Vol spanning gingen we voor de eerste keer naar de verloskundige, en hoe blij waren we om daar het hartje te zien kloppen. Alles was en ging goed! Natuurlijk werden meteen de eerste kleertjes gekocht! En toen gebeurde er iets waardoor we misschien de zwangerschap afbreken.

Bij 14 weken zwangerschap stond er een controle gepland. Alleen luisteren naar het hartje. Toen de verloskundige aangaf dat ze tijd over had en nog wel een echo konden doen als we dat graag zouden willen, antwoordde we natuurlijk meteen met ‘Ja!’.

zwangerschap afbreken van Evi

Wat we alleen nog niet wisten was dat daarmee de roze wolk van de zwangerschap omsloeg naar een hele grote zwarte wolk. De verloskunde gaf aan dat ze niet vaak een echo maakte bij 14 weken, maar wat haar wel opviel was dat er erg veel vocht rondom de longetjes zat, te veel vocht. Hierna ging de verloskundige bellen en de volgende dag al konden we in het Bernhoven ziekenhuis in Uden terrecht. Ze probeerde ons nog gerust te stellen dat ze het ook verkeerd kon hebben , maar ook al snappen wij niet veel van de echo’s, ook wij konden zien dat deze er niet goed uit zag. In het Bernhoven ziekenhuis werd weer een echo gemaakt en ook hier zagen ze behalve veel vocht rondom de longen, ook een verdikte nekplooi en geheel onder de huid een rand van vocht. Gezegd werd dat de kans zeer groot was dat de baby elk moment ging overlijden doordat het hart het vocht niet weg kon pompen. We werden weer doorgestuurd, ditmaal naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Wederom kreeg ik een echo en weer werd er gezegt dat de baby waarschijnlijk uit zichzelf zal overlijden, mocht dit niet het geval zijn, dan is de kans zeer groot dat het syndroom van down heeft. Er werd een vruchtwaterpunctie gepland voor in week 16, en de uitslag zou in week 19 komen, mocht de baby nog in leven zijn. Verder werd ons verteld dat als het kindje syndroom van down zou hebben er een gesprek zou komen met maatschappelijk werk. Mijn man en ik hebben voorheen beide in de gehandicaptenzorg gewerkt en ook heb ik een oom met syndroom van down en wisten , ook al zouden we ziels veel van hem/haar houden, welke zorg een kindje dit  met zich mee kan brengen en wat dit voor onze andere zoon zou betekenen.

Tessa moet haar zwangerschap afbreken

De zwaarste en heftigste weken van ons leven zijn dit geweest. Dagelijks kwamen er vragen hoe het met de zwangerschap ging, allemaal goed bedoeld, ervan uitgaande dat alles goed gaat. Alleen directe familie, vrienden en collega’s hebben we op de hoogte gesteld. Veel steun hebben we mogen ontvangen van hen.

Moet ik mijn zwangerschap afbreken

Tijdens de vruchtwaterpunctie met 16 weken zag ik de kleine bewegen, en kort hierna voelde ik de baby trappelen, maar ervan houden durfde we niet.  Probeerde afstand te houden. Bang voor wat komen zou gaan, dat de baby uit zichzelf te vroeg geboren zou worden, of we de zwangerschap af zouden breken en daardoor de kleine geboren zouden laten worden, want dit leek ons de beste keus voor ons gezin, hoe moeilijk deze ook was. Stiekem hoopte we dat moeder natuur de keus zou maken zodat we dit zelf niet zouden hoeven doen.

Thuis hadden we het geboorte/afscheidskaartje uitgezocht, het mandje met dekentje, en ook de crematie hadden we al samen besproken.

breek ik mijn zwangerschap af

Toch, ook al durfde ik het niet toe te geven, ging ik steeds meer geloven dat de kleine het zou redden, het trappen werd steeds heftiger en ook mn buik werd dikker. Als het echt niet goed zou zijn dan zou ze toch al overleden zijn?

Bij 17 weken kreeg ik een telefoontje dat ze alvast konden vertellen dat de baby geen syndroom van down had, maar over andere mogelijke syndromen kon nog niets verteld worden, dit kon pas bij 19 weken. Dan zou ik ook direct de 20 weken echo krijgen.

Ik vroeg of bekend is wat het zou worden, een meisje, een mini-mi! Wat waren we blij! Naast auto’s, en alles blauw, konden er misschien ook poppen gekocht worden en konden we naar balletles!

Het antwoord of wij de zwangerschap afbreken

19 weken echo, wat was dit spannend! De echo werd gemaakt, het eerste wat ze zei was; “ik had me op een heel ander gesprek voorbereid, maar ik zie niets meer, al het vocht is verdwenen, net of ik naar een gewone echo kijk van een zwangerschap van 19 weken!”

zwangerschap afbreken Tessa

Stom verbaast, maar dolblij waren we! Ook de overige uitslagen van de vruchtwaterpuctie waren allemaal goed. We moesten direct omschakelen van een crematie regelen naar kleertjes en spullen kopen. Dit meisje wilde maar 1 ding, en dat is leven. Met zo’n sterk hartje en zo’n willetje, kon het ook niet anders. Een pittige dame. Zwangerschap afbreken was voor ons niet meer aan de orde.

Met 39 weken en 5 dagen,op 1e paasdag, (27-03-2016) is uiteindelijk onze dochter Evi, helemaal gezond geboren. Ons gezin is compleet! 

Groet Tessa

 

——–

Wil je meer blogartikelen lezen:

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

ibiza zomerzoen zee

Ga jij deze zomer naar Ibiza? Ik ging ook alleen met 2 kinderen en we hadden een geweldige tijd. Lees hier mijn Ibiza tips. Lees hier mijn tips.

Ben jij op zoek naar een hele gave kinderkamer? Kijk dan eens op Zomerzoen. Zomerzoen heeft altijd geweldige aanbeidingen. Je vindt deze aanbiedingen hier.

zeaumer boomhutbed

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

moederdag tips

Onze bestseller afgelopen weken. Deze armband Cute Balls met bedel. Je kunt deze hier bekijken.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.

corpus dagjeweg met kinderen

Overweeg jij een dagje naar Corpus te gaan? Wij gingen ook en vertellen er alles over in ons blog. Je vindt het hier.

 

Heb jij nu ook een heftig verhaal meegemaakt over zwangerschap afbreken? Wil je hierover vertellen? Mail dan je verhaal naar info@zomerzoen.nl

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Tessa moest haar zwangerschap afbreken en dan gebeurt er een wonder. Lees het hier. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.